Ευρωπαϊκή πρόκληση η σύνδεση όλων των μαθητών στην ψηφιακή εκπαίδευση

16 Μαϊος 2020 14:33

Ενα ευρωπαϊκό action plan για την ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης παρουσίασε την Πέμπτη η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel, κατά


την ομιλία της σε συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre for European Studies των Βρυξελλών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Επίτροπος τόνισε ότι ήδη έχει υπάρξει μια σημαντική προσπάθεια συντονισμού των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών ψηφιακής εκπαιδευτικής μεθοδολογίας προκειμένου η μια χώρα να διδαχθεί από την άλλη. Τόνισε ότι από την κρίση αναδείχθηκε το πρόβλημα της ανεπαρκούς συνδεσιμότητας των μαθητών όλων περιοχών με την ψηφιακή εκπαίδευση αλλά και η έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού.

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχει αναπτύξει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επισήμανε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη στήριξη των μαθητών που είχαν αδυναμία σύνδεσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τις δωρεές που έγιναν σε εξοπλισμό.

Η μεγάλη δωρεά περίπου 3.500 tablets από την εταιρεία Public-MediaMarkt
Εν τω μεταξύ, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η μεγάλη δωρεά περίπου 3.500 tablets από την εταιρεία Public-MediaMarkt και άλλων 770 υπολογιστών από την εταιρεία Sunlight, δύο εταιρείες του Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο Υπουργείο Παιδείας και αποτελούν μέρος μιας σημαντικής δωρεάς 2 εκ ευρώ για την ενίσχυση δημόσιων δομών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos