Στην cosmoONE η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παραγωγής Α.Π.Ε. για τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

04 Ιουλίου 2020 13:11

Στην cosmoONE ανέθεσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε), την υλοποίηση και υποστήριξη ψηφιακής πλατφόρμας υποβολής και διαχείρισης αιτήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.).

 

Στόχος είναι η απλοποίηση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των έργων παραγωγής Α.Π.Ε.

 Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, που σχεδιάστηκε, υλοποιείται και παρέχεται εξ' ολοκλήρου από την cosmoONE ως υπηρεσία (Software as a Service). Η πλατφόρμα υποστηρίζει τη διαχείριση των παλαιών αιτήσεων παραγωγής Α.Π.Ε. που εκκρεμούν (περίπου 1.600), καθώς και την υποβολή νέων αιτήσεων για όλες τις τεχνολογίες Α.Π.Ε., σε απεριόριστο αριθμό και ανεξαρτήτως είδους και μεγέθους επιχείρησης, όπως ορίζεται από το νέο Νόμο 4685/2020. Η cosmoONE έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη του συστήματος, καθώς και όσων ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε έργα Α.Π.Ε.
Ο καινοτόμος σχεδιασμός της πλατφόρμας της cosmoONE επιτρέπει την υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις εύκολα και με ασφάλεια, με χρήση των κωδικών TaxisNet, αξιοποιώντας τις δυνατότητες διαλειτουργικότητας των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), για την πιστοποίηση Νομικών και Φυσικών Προσώπων.

O κ. Θανάσης Πετμεζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, δήλωσε: «Η νέα αυτή υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στο επιτυχημένο ιστορικό συνεργασίας μας με τη Ρ.Α.Ε. από το 2016. Χάρη στην εμπιστοσύνη των στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής και την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη των στελεχών της Γ.Γ.Π.Σ. , καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το σύνθετο αυτό έργο. Για τις παλαιές αιτήσεις, το σύστημα ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητα της εταιρείας και των ανθρώπων της να λειτουργούν αποτελεσματικά και στις πιο απαιτητικές συνθήκες»

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos