O γαμπρός του Ερντογάν έφτιαξε “ιπτάμενο αυτοκίνητο” (video)

20 Σεπτεμβρίου 2020 13:26

Ένα “ιπτάμενο αυτοκίνητο”, το οποίο αναπτύχθηκε στην Τουρκία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες πτήσεις του.

Το Cezeri σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη γειτονική μας χώρα και ουσιαστικά μοιάζει περισσότερο σε ένα τετρακόπτερο, παρά σε αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η εταιρεία χαρακτήρισε το εν λόγω όχημα στα Μέσα ως ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Ίσως πρόκειται για μια πρωτότυπη μορφή ακόμα και αργότερα εξελιχθεί σε αυτοκίνητο που μπορεί να πετάει.

Διαθέτει μία θέση για έναν χειριστή και μπορεί να απογειωθεί, καθώς και να προσγειωθεί με ασφάλεια. Στις δοκιμές, το Cezeri αιωρήθηκε για αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος μέσω τηλεχειρηστηρίου.

Ο τεχνικός διευθυντής του project, πίσω από τον Bayker Makina, είναι ο Selcuk Bayraktar. Ο τελευταίος είναι ο γαμπρός του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και εικάζει ότι σε 10 με 15 χρόνια το Cezeri θα είναι ένα συνηθισμένο όχημα που θα κυκλοφορεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, αναφέρει ότι μετά τα “έξυπνα” και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το μέλλον είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, κάτι που δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos