Το πρώτο PC με οθόνη που διπλώνει παρουσίασε η Lenovo - Δείτε βίντεο

29 Σεπτεμβρίου 2020 14:25

Για την έρευνα, την εξέλιξη και την τελειοποίηση του ThinkPad X1 Fold η Lenovo χρειάστηκε περίπου μία πενταετία

Ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη των φορητών υπολογιστών εγκαινίασε η Lenovo, παρουσιάζοντας το ThinkPad X1 Fold, το πρώτο PC στον κόσμο με αναδιπλούμενη οθόνη. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, καθώς το ThinkPad X1 Fold δεν εμφανίζει την παραμικρή παραμόρφωση εικόνας, ούτε καν στη γραμμή όπου χωρίζονται τα δύο τμήματα της οθόνης του.

Στην παρουσίαση η οποία έγινε, φυσικά, online, οι άνθρωποι της Lenovo ανέλυσαν τις πολλαπλές τεχνικές προκλήσεις τις οποίες εν τέλει αντιμετώπισαν με επιτυχία και εφευρετικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οθόνη του ThinkPad X1 Fold αποτελείται από 13 διαφορετικά, επάλληλα «στρώματα» εξαρτημάτων. Μόνον έτσι όμως θα λυνόταν το πρόβλημα της ομοιογενούς ποιότητας εικόνας, χωρίς παραμορφώσεις ή «ζάρες», σε οποιαδήποτε γωνία ανοίγματος της συσκευής.
 
Για την έρευνα, την εξέλιξη και την τελειοποίηση του ThinkPad X1 Fold η Lenovo χρειάστηκε περίπου μία πενταετία. Ωστόσο, η περηφάνια για την μεγάλη καινοτομία ήταν έκδηλη στις παρεμβάσεις όλων των στελεχών της γιγαντιαίας κινεζικής εταιρείας. Μάλιστα, πέρα από τις αναλύσεις των επιμέρους χαρακτηριστικών της επαναστατικής συσκευής, κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε και επίδειξη αντοχής, με πραγματικές δοκιμασίες στο εργαστήριο. Η οθόνη του ThinkPad X1 Fold δεν πτοήθηκε ούτε από τη βολή που δέχτηκε από μεταλλικό σφαιρίδιο, ούτε όταν ερρίφθη στο έδαφος με δύναμη, σε προσομοίωση πτώσης.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos