Δίκτυα 5G στις Κυκλάδες στις αρχές Δεκεμβρίου!

28 Οκτωβρίου 2020 21:15

Ξεκινά σταδιακά και από τις 6 Νοεμβρίου, η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη των δικτύων 5G σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 ΜΗz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, η διαδικασίας στις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει από την περιοχή του Β. Αιγαίου και μέχρι τα τέλη του έτους (ημερομηνία χρονοδιαγράμματος για Κυκλάδες η 11η Δεκεμβρίου 2020) θα έχουν ακολουθήσει εκτός από τις Κυκλάδες και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι των περιοχών θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό του τηλεοπτικού τους δέκτη. Η διαδικασία της μετάβασης θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 με τελευταία περιοχή στην οποία θα αποδεσμευτούν οι ραδιοσυχνότητες των 700 ΜΗz να είναι η Κρήτη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos