Ρομποτική καινοτομία made in Greece!

19 Νοεμβρίου 2020 12:30

Κρούσματα, ιός, μεταδοτικότητα, κίνδυνος, νοσοκομεία, κρίση, και άλλες τόσες βαθιά αγχωτικές έννοιες έχουν πλέον ενταχθεί καθημερινά στο λεξιλόγιό μας.

Υπήρξε, ωστόσο, μια είδηση -από τις ελάχιστες το τελευταίο χρονικό διάστημα- που διαβάζοντάς την, σου δημιουργείται μια αδιόρατη αίσθηση ανάτασης, ανακούφισης και αισιοδοξίας. 

Το RobotSafe™, το πρώτο ρομπότ απολύμανσης έρχεται στην αγορά και είναι ελληνικής εμπνεύσεως, σχεδίασης και υλοποίησης. Η Gizelis Robotics κατασκεύασε ένα καινοτόμο, αυτόνομο ρομπότ με τεχνολογία εκνέφωσης για εξουδετέρωση μικροβίων, ιών, βακτηρίων και, όπως η εταιρία δηλώνει, μεταξύ αυτών και ο Covid-19.

 

Δεν προκαλεί έκπληξη μόνο η τεχνολογία αιχμής η οποία έχει αναπτυχθεί για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ρομπότ. Ούτως ή άλλως η Gizelis Robotics έχει διακριθεί ανάμεσα στις 5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές.. Είναι, περισσότερο, η  ταχύτητα, η προσαρμοστικότητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία η εγνωσμένου κύρους ελληνική εταιρία, απαντά στην πλέον μεγάλη πρόκληση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Μια τεχνολογική καινοτομία που μπορεί να αξιοποιηθεί σε υγειονομικούς, βιομηχανικούς, εταιρικούς χώρους, εργοστάσια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, βιομηχανίες… Χώρους που στηρίζουν τη ραχοκοκαλιά της χώρας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο και έχουν περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να «εξοπλιστούν» απέναντι στην πανδημία. Είναι αυτά τα σημαντικά βήματα που γίνονται, που μας δημιουργούν την πολύτιμη αίσθηση ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos