Με το στόμα ανοικτό ο Μπιλ Γκέιτς για τις θεωρίες συνωμοσίας με τον κορονοϊό: Τρελές και κακόβουλες

27 Ιανουαρίου 2021 12:57

ολλά και διάφορα είναι τα όσα λέγονται, γράφονται, ακούγονται και διαβάζονται αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. Αρκετά από αυτά είναι αβάσιμα, σε βαθμό που να απορεί κανείς εάν πράγματι όσοι τα αναπαράγουν, τα πιστεύουν κιόλας, ή απλώς γίνεται κακόβουλα, με στόχο να επηρεάσουν έναν πιο ευκολόπιστο κόσμο.

Ένας από αυτούς που έχει ακούσει… διάφορα όλο αυτό το διάστημα, είναι ο Μπιλ Γκέιτς. Ο συνιδρυτής της Microsoft λέει ότι έχει μείνει άναυδος από τον όγκο των «τρελών» και «κακόβουλων» θεωριών συνωμοσίας για τον ίδιο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετίζονται με την COVID-19, δηλώνοντας, ωστόσο, σήμερα ότι θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Σε συνέντευξή του στο Reuters και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο ίντερνετ και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, πιθανόν είχαν απήχηση εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», δήλωσε, για να συμπληρώσει: «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Ο Γκέιτς, ένας δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τουλάχιστον 1,75 δισεκ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και πιθανές θεραπείες.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς. «Πραγματικά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε… πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει», συνέχισε.

Ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της πανδημίας από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέιτς είπε, «μερικές φορές ένιωθες ότι ήταν οι μοναδικοί σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση». «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν» για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, συμπλήρωσε.

Ο Γκέιτς επισήμανε επίσης ικανοποιημένος που υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για το ότι «διόρισε έξυπνους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται».

newsbeast.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos