«Goldman Sachs»: Εργαζόμενοι απειλούν με παραίτηση εάν δεν αλλλάξουν οι εξοντωτικές εργασιακές συνθήκες

19 Μαρτίου 2021 14:51

«Εργαζόμαστε 95 ώρες την εβδομάδα»

Είναι νέοι, φιλόδοξοι και θέλουν να κάνουν καριέρα στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα «Goldman Sachs».

Πλέον, όμως έχουν φθάσει στα όρια τους, καθώς τα όσα ισχυρίζονται ότι βιώνουν στην εργασία τους, παραπέμπουν σε εργασιακό... μεσαίωνα θέτοντας σε κίνδυνο και την υγεία τους.

Δεκατρείς νεοπροσληφθέντες αναλυτές της τράπεζας Goldman Sachs απειλούν με μαζική παραίτηση αν δεν αλλάξουν οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Όπως επισημαίνουν, εργάζονται κατά μέσο όρο την εβδομάδα 95 ώρες - και το Σαββατοκύριακο- με τις συνθήκες εργασίες να είναι εξοντωτικές.

Σύμφωνα με το CNN, η εσωτερική έρευνα που βασίστηκε σε μαρτυρίες 13 εξ αυτών, έδειξε πως δουλεύουν, κατά μέσο όρο, 95 ώρες την εβδομάδα και κοιμούνται μόλις 5 ώρες τη νύχτα.

Επόμενο είναι οι εργαζόμενοι να έχουν σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα ενώ οι διαπροσωπικές τους σχέσεις να έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα.

Οι νεαροί αναλυτές προειδοποίησαν πως θα παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους μέσα σε έξι μήνες αν δεν αλλάξει η κατάσταση.

Όπως αναφέρει το άρθρο, η μελέτη έγινε σε αμερικανούς τραπεζικούς υπαλλήλους που διανύουν τον πρώτο χρόνο τους στον κλάδο. «Η έλλειψη ύπνου, η μεταχείριση από τους διευθυντές, το σωματικό και πνευματικό στρες… έχω ζήσει σε ανάδοχη οικογένεια και αυτό είναι αναμφίβολα χειρότερο», λέει ένας από τους συμμετέχοντες.

«Εδώ δεν μιλάμε για σκληρή δουλειά, αλλά για απάνθρωπη κακοποίηση», προσθέτει ένας άλλος.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα ευρήματά τους στη διοίκηση της Goldman Sachs τον Φεβρουάριο και η αμερικανική τράπεζα εξετάζει μέτρα για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίες.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos