Ποιος είναι ο Frank Kameny στο σημερινό Doodle της Google -Aπολύθηκε γιατί ήταν γκέι

02 Ιουνίου 2021 16:29

Αφιερωμένο στον αστρονόμο και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Δρ Frank Kameny το σημερινό Doodle, με αφορμή τον εορτασμό του Pride Month.

Ο Δρ Frank Kameny γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1925 και πολέμησε στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1957, αφού φοίτησε στο Χάρβαρντ και το πανεπιστημίο του Τζωρτζτάουν, ξεκίνησε να εργάζεται ως αστρονόμος στην Υπηρεσία Χαρτών του Στρατού, αλλά απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα, μετά από αναφορές ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Και ο διωγμός δεν σταμάτησε εκεί. Την ίδια περίοδο, ενώ ο Δρ Frank Kameny ήταν 32 ετών, του απαγορεύτηκε να εργαστεί ξανά για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Δρ Frank Kameny με τη σειρά του μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το 1961 υπέβαλε την πρώτη του μήνυση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

 Παρότι απορρίφθηκε, σηματοδότησε μια δια βίου μάχη για ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και οργάνωσε μία από τις πρώτες ομάδες υπεράσπισης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Δρ Frank Kameny αμφισβήτησε με επιτυχία την κατηγοριοποίηση της ομοφυλοφιλίας από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία ως ψυχική διαταραχή.

Και το 1975 η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης αναίρεσε την απαγόρευση να προσλαβάνονται ως υπάλληλοι στο δημόσιο μέλη της LGBT + κοινότητας.

 Ο Frank Kameny συγχαίρει τον Μπαράκ Ομπάμα
Τελικά το 2009, 50 χρόνια μετά την απόλυση του, ο Δρ Frank Kameny έλαβε επίσημη συγνώμη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και τον Ιούνιο του 2010 η Washington DC ονόμασε ένα τμήμα της 17th Street NW ως «Frank Kameny Way» προς τιμήν του. Πέθανε ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 86 ετών.

«Σας ευχαριστώ, Frank Kameny, που θαρραλέα ανοίξατε το δρόμο για δεκαετίες προόδου!» γράφει η Google δημοσιεύοντας το Doodle για τον Δρ Frank Kameny στην αρχή του Pride Month.

Το σημερινό Google Doodle για τον Frank Kameny

Με την αναζήτηση του ονόμάτός του στη Google χρώματα θα γεμίσουν την οθόνη του υπολογιστή σας!

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos