Δύο ρομπότ κάνουν παρκούρ σαν άνθρωποι [βίντεο]

18 Αυγούστου 2021 22:44

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και πολλά πράγματα που στο παρελθόν μπορούσαν να θεωρηθούν μόνο επιστημονική φαντασία, πλέον είναι πραγματικότητα. Οπως το να κάνουν τα ρομπότ παρκούρ.

Πρόσφατα, η εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής ρομπότ, Boston Dynamics, δημοσίευσε στο YouTube ένα βίντεο που δείχνει δύο από τα δημιουργήματά της να τρέχουν σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, να κάνουν άλματα και γενικά να ανταποκρίνονται εξαιρετικά σε κάτι τόσο απαιτητικό.

«Το παρκούρ είναι το τέλειο πεδίο πειραματισμού για την ομάδα Atlas της Boston Dynamics. Σε αυτό το βίντεο τα ανθρωπόμορφα ρομπότ μάς επιδεικνύουν τις αθλητικές τους ικανότητες, κατορθώνοντας να διατηρούν την ισορροπία τους μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων, που απαιτούν ταχύτητα και ενέργεια. Μέσα από άλματα, δοκούς ισορροπίας και άλλα εμπόδια, σας παρουσιάζουμε πώς το ρομπότ φτάνει στα όριά του, προκειμένου να ανακαλύψουμε τη νέα γενιά ευκινησίας, αντίληψης και αθλητικής νοημοσύνης», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

Παρότι το βίντεο βρίσκεται στον «αέρα» της δημοφιλούς πλατφόρμας μόλις από τις 17 Αυγούστου (χθες), γρήγορα έγινε δημοφιλές, έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2,2 εκατομμύρια προβολές. Αλλωστε, τα όσα δείχνει είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos