Επανέρχονται σταδιακά Facebook, Instagram και Whatsapp μετά από 7 ώρες σιγής!

05 Οκτωβρίου 2021 01:06

Επανέρχονται σταδιακά Facebook, Instagram και Whatsapp τα οποία είχαν βγει εκτός λειτουργίας για σχεδόν επτά ώρες.

Tο Facebook βίωσε το χειρότερο κρασάρισμα από το 2008. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα εντοπίστηκε στους DNS servers, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης ζητά να αποκτήσει πρόσβαση στο Facebook, στο Instagram ή στο WhatsApp η σχετική διεύθυνση δεν εντοπίζεται! Σημειωτέον πως το Facebook είναι τόσο μεγάλο που διαθέτει τους δικούς του DNS servers, οπότε το πρόβλημα είναι εσωτερικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέφερε η δημοσιογράφος των New York Times, Sheera Frenkel, μετά από επικοινωνία με εργαζόμενο στον τεχνολογικό κολοσσό, το άτομο αυτό περιέγραψε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο κτήριο για να λύσουν το πρόβλημα καθώς οι κάρτες εισόδου έχουν μπλοκαριστεί.

Η πρόσβαση στο Facebook ήταν αδύνατη για τους χρήστες από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν περίπου στις 18:30 όσοι προσπάθησαν να ανανεώσουν τη σελίδα τους είδαν το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο CTO της Facebook, Mike Schroepfer, ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες, αναφέροντας ότι υπάρχουν προβλήματα δικτύωσης και ότι εργάζονται όσο τον δυνατόν συντομότερα για να λύσουν το πρόβλημα.

«Ειλικρινή συγγνώμη σε όλους όσοι επηρεάζονται από τις διακοπές των υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το Facebook αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την αποκατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα» αναφέρει στο twitter.

 Δεν είναι λίγοι οι χρήστες εκείνοι που συνδέουν την σημερινή κατάσταση με τις αποκαλύψεις της μάρτυρος Φράνσις Χάουγκεν.

Η τριαντάχρονη πρώην υπεύθυνη προϊόντων στο Facebook Χάουγκεν αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας. Χθες ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, μέλος της Επιτροπής αυτής, εξύμνησε το θάρρος της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος.

Πριν αποχωρήσει από την επιχείρηση, τον Μάιο, η Φράνσις Χάουγκεν πήρε μαζί της πολλά έγγραφα από εσωτερικές έρευνες στο μέσο και τα εμπιστεύτηκε κυρίως στην Wall Street Journal.

Σε άρθρο που δημοσίευσε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα αποκάλυψε, στηριζόμενη σε αυτές τις πληροφορίες, ότι η επιχείρηση έκανε έρευνες για το δίκτυό της Instagram για τρία χρόνια για να αποτιμήσει την επίδρασή του στους εφήβους.

Οι έρευνες έδειξαν κυρίως ότι το 32% των εφήβων κρίνει ότι η χρήση του Instagram τους έδινε μια πιο αρνητική εικόνα για το σώμα τους όταν ήδη δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτήν που είχαν.

Πριν την προβολή του 60 minutes, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του facebook, Νικ Κλεγκ, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN, προκειμένου να μετριάσει τις πιθανές ζημιές από την συνέντευξη της Χάουγκεν.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos