Χάκερ «έσπασε» την ασφάλεια του Twitch: Διέρρευσαν online πολλά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

08 Οκτωβρίου 2021 12:25

Η εταιρεία, που ανήκει στην Amazon, ανέφερε ότι δεν είχε «καμία ένδειξη» ότι τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών παραβιάστηκαν

Ένα «σφάλμα» προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου online διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της livestreaming υπηρεσίας Twitch. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν, αφορούν στον πηγαίο κώδικα του Twitch και σε αρχεία με τις πληρωμές που γίνονται σε κορυφαίους streamers της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας που ανήκει στην Amazon, η διαρροή προκλήθηκε από μια «αλλαγή διαμόρφωσης του σέρβερ, στον οποίο απέκτησε πρόσβαση κακόβουλο τρίτο μέρος», η οποία «εξέθεσε» ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε αν όλες οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν, ήταν γνήσιες.

Με απλά λόγια, το Twitch αποδίδει το «σφάλμα» σε κάποιον χάκερ, ξεκαθαρίζοντας πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος του αντίκτυπου της διαρροής».

Ακόμα, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν είχε «καμία ένδειξη» ότι τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών παραβιάστηκαν, ενώ «δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκτεθούν οι συγκεκριμένες οικονομικές πληροφορίες».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos