Ορατός και από την Ελλάδα θα είναι σήμερα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

07 Δεκεμβρίου 2021 14:12

Kαιρού επιτρέποντος, θα είναι ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι από πολλές περιοχές της χώρας


Πάνω από την Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS). Έτσι, καιρού επιτρέποντος, θα είναι ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι από πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το astroviewer.net, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα βρίσκεται πάνω από την Αθήνα στις 18:18 το απόγευμα.

iss-flyby

 Ο ISS βρίσκεται σε τροχιά πάνω από την Γη σε ύψος περίπου 250 μιλίων και ολοκληρώνει μία τροχιά γύρω από τη Γη μία φορά κάθε 90 λεπτά με ταχύτητα 17.500 μιλίων την ώρα.

 Ο Σταθμός έχει χονδρικά το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και υπό προϋποθέσεις είναι ορατός ακόμα και στον απλό παρατηρητή.

Ο ουρανός πρέπει να είναι σκοτεινός, καθώς ο ISS αντανακλά το φως του ήλιου όπως το φεγγάρι, αλλά δεν είναι τόσο φωτεινός, επομένως δεν θα είναι ορατός κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στον ουρανό μοιάζει με αεροπλάνο ή αστέρι, αλλά δεν έχει φώτα που αναβοσβήνουν και κινείται πολύ πιο γρήγορα. Ο ISS πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 40 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα για να είναι ορατός σε έναν παρατηρητή στη Γη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos