Ο τεχνολογικός κολοσσός Google το αποφάσισε: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα απολύονται

02 Ιανουαρίου 2022 15:06

Με μειώσεις μισθών ακόμη, και με μαζικές απολύσεις απειλεί η εν λόγω εταιρεία όσους εκ των υπαλλήλων της δεν συμμορφωθούν με την πολιτική του κολοσσού για εμβολιασμό κατά της Covid-19

 

Με μειώσεις μισθών ακόμη, και με μαζικές απολύσεις απειλεί η Google όσους από τους υπαλλήλους της δεν συμμορφωθούν με την πολιτική της εταιρείας για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc. είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου σε όλους τους εργαζομένους του κολοσσού, να δηλώσουν εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, κατά της Covid – 19 προσκομίζοντας συγχρόνως, τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Όσοι υπάλληλοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα τεθούν σε “διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών” για 30 ημέρες. Στη συνέχεια, θα μπορούσαν να τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών για έως και έξι μήνες, προτού τελικά, απολυθούν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ανακοινώσει πως αμερικανικές εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους θα έχει εμβολιαστεί πλήρως ή θα υποβάλλεται σε τακτικά τεστ έως τις 18 Ιανουαρίου.

Η Google, η οποία απασχολεί περισσότερα από 150.000 άτομα σε ολόκληρη την Αμερική, υποστήριξε ότι σχεδιάζει να ακολουθήσει την εντολή του Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως τον περασμένο Ιούλιο, ο τεχνολογικός γίγαντας είχε δηλώσει την πρόθεσή του να απαιτήσει από όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα γραφεία τους να είναι εμβολιασμένοι.

«Όποιος εισέρχεται σε ένα κτίριο της Google πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, στην οποία υποστηρίζεται ακόμη, πως τα συχνά διαγνωστικά τεστ «δεν αποτελούν έγκυρη εναλλακτική λύση στον εμβολιασμό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos