Google Maps: Σταματάει στην Ουκρανία το live traffic

02 Μαρτίου 2022 14:35

Για να προστατέψει τους Ουκρανούς πολίτες, η Google προχώρησε σε μια ουσιαστική κίνηση σταματώντας τη μετάδοση πληροφοριών για την κίνηση στους δρόμου της χώρας που δέχεται επίθεση από τους Ρώσους.

Στους χάρτες της Google, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους.

Η Google έχει απενεργοποιήσει προσωρινά τη συγκεκριμένη λειτουργία σε όλη την Ουκρανία, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η λειτουργία, η οποία χρησιμοποιεί ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας που συλλέγονται από smartphones, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των εισβολέων.

 

Αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν το θέλει η Google, να δώσει δηλαδή ένα «εργαλείο» στα χέρια των εισβολέων, καταδεικνύοντας τα σημεία του οδικού δικτύου που θα μπορούσαν να γίνουν επιθέσεις ενώ είναι κυκλοφοριακά εγκλωβισμένοι άμαχοι. Η μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο που έχουν να κάνουν με τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Ουκρανία, δεν είναι πλέον όμως διαθέσιμη- μέχρι νεοτέρας μια και αυτό είναι μια ενέργεια από τη Google αλλά και γενικότερα, που δεν έχει προηγούμενο σε περίοδο εμπόλεμης κατάστασης κάποιας περιοχής.

newsauto.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos