Τέλος εποχής για τα iPod της Apple

11 Μαϊος 2022 13:46

Η εταιρεία καταργεί την σειρά των mp3 player που ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της


Είκοσι και πλέον χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του iPod, η Apple ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την διάθεση του mp3 player στο οποίο χρωστά μεγάλο μέρος από την επιτυχία της μετά το 2000.

Ο Στιβ Τζομπς στην παρουσίαση του πρώτου iPod, στις 23 Οκτωβρίου 2001, είχε προφητεύσει ότι «με το iPod η ακρόαση της μουσικής δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια». Αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο.

Το iPod touch, το τελευταίο μοντέλο της σειράς, θα κυκλοφορεί μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα. Η τελευταία φορά που ανανέωθηκε ήταν το 2019, εξάλλου το είχε υποκαταστήσει το iPhone.

Ωστόσο το 2001, όταν κυκλοφόρησε το μικρό, καλοσχεδιασμένο μηχάνημα, ήταν μια διαφορετική εποχή.

Η Apple δεν ήταν η πρώτη εταιρεία που μπήκε στην αγορά των φορητών mp3 player, αλλά κατάφερε να επικρατήσει. Το iPod χωρούσε περίπου 1.000 τραγούδια σε mp3, ήταν πολύ εύκολο στη χρήση και, βέβαια, είχε την ακαταμάχητη ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας.

Από το 2007, όταν κυκλοφόρησε το iPhone, η αντίστροφη μέτρηση για τα iPod είχε πλέον αρχίσει, κράτησε όμως 15 χρόνια, σημειώνει το BBC. Ο κόσμος δεν κατέβαζε πια mp3, αλλά πλήρωνε για υπηρεσίες streaming, όπως αυτή που έφτιαξε και η Apple με δεκάδες εκατομμύρια τραγούδια.

Βοήθησε όμως και τη μουσική βιομηχανία να επιβιώσει σε μια εποχή που το μοίρασμα των τραγουδιών μέσα από το Ίντερνετ κατέτρωγε τα κέρδη της.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos