Το Google Street View γίνεται 15 ετών: Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες τοποθεσίες στην Ελλάδα

24 Μαϊος 2022 15:07

Οι πρώτες εικόνες του Street View δημοσιεύτηκαν το 2007 ενώ πλέον, τα αυτοκίνητα έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω από 400 φορές 

Η υπηρεσία θα «ταξιδέψει» ακόμη περισσότερο με τη νέα κάμερα - Ποιες είναι οι πιο «αγαπημένες» τοποθεσίες παγκοσμίως για το 2022

Γενέθλια έχει το Street View που γίνεται 15 ετών και συνεχίζει την εξερεύνηση του κόσμου με νέες κάμερες και νέες εργαλείες.

Το 2007, το Street View της Google δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ. Από τότε, αυτοκίνητα του Street View, εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές, έχουν αιχμαλωτίσει και μοιραστεί με το κοινό πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες! Για να τις πετύχουν, έχουν ταξιδέψει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια - το αντίστοιχο του να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω από 400 φορές! Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εικόνες μέσα από πολιτιστισμικά ορόσημα, από το διάστημα, αλλά και κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών.

Τα δημοφιλέστερα της Ελλάδας

 
 
Λόγω της επετείου, η Google δημοσιοποίησε τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στο Street View για την Ελλάδα. Πρώτη είναι η Ακρόπολη, ακολουθούν τα Μετέωρα, ο Παρθενώνας, ο Κολοσσός της Ρόδου αλλά και η Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης.

street_view_1
 


Στην πρώτη θέση στα πιο δημοφιλή μουσεία είναι η Αρχαία Αγορά στην Αθήνα. Ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Αρχαιολογικός Χώρος στο Σούνιο και το Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

street_view_2
 


Όσον αφορά στις παραλίες, δημοφιλέστερη είναι η Παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη, το Σαρακήνικο στη Μήλο, οι Λιαπάδες στην Κέρκυρα, η Έλλη και η παραλία Αγάθη που βρίσκονται στη Ρόδο.

street_view_3


Παράλληλα, το Street View ξεχώρισε τη Μονεμβασιά, το όνομα της οποίας προέρχεται από δύο λέξης που σημαίνουν «μοναδική είσοδος» (μόνη εμβασιά). Και όντως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπει κανείς σε αυτό το πέτρινο φρούριο.


Οι δημοφιλέστερες τοποθεσίες το 2022

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ξεχώρισαν τις τρεις δημοφιλέστερες τοποθεσίες προς εξερεύνηση στο Street View την περασμένη χρονιά.

1. Burj Khalifa (Μπουρτζ Χαλίφα), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Για το ψηλότερο κτίριο του κόσμου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Street View προκειμένου να εξερευνήσετε τη θέα από το ισόγειο μέχρι και τον 154ο όροφο!


2. Πύργος του Άιφελ (Γαλλία): Αν δεν είχατε την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε ή σας λείπουν κομμάτια της θέας που προσφέρει, το Street View σας επιτρέπει να δείτε την «Σιδηρά Κυρία» σε όλο της μεγαλείο, καθώς και να πάρετε μια γεύση Παρισινής γοητείας από την κορυφή του.


3. Ταζ Μαχάλ (Ινδία): Παρόλο που το Street View δεν λειτουργεί ακόμα στη χώρα, μπορείτε να εξερευνήσετε μια υπέροχη συλλογή εικόνων από το μοναδικό αυτό μνημείο.


Το Street View έχει συνεργασία και με τη NASA και ως εκ τούτου, οι θεατές μπορούν να πάρουν μία γεύση του τι σημαίνει να είναι κανείς αστροναύτης και να βρίσκεται μέσα στον //www.google.com/maps/space/iss/@29.5602853,-95.0853914,2a,75y,195.49h,92.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1szChzPIAn4RIAAAQvxgbyEg!2e0!7i10000!8i5000" target="_blank" rel="noopener noreferrer" style="box-sizing: border-box; border: 0px; margin: 0px; padding: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; color: rgb(63, 104, 141); text-decoration: underline; outline: 0px; transition: all 0.3s ease 0s;">Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Κάντε μια βουτιά στον Ειρηνικό ωκεανό και κολυμπήστε μαζί με τα θαλάσσια λιοντάρια, στα ανοιχτά των νησιών Γκαλαπάγκος.


Νέα κάμερα και νέες λειτουργίες

Το Street View ξεκίνησε ως μια τολμηρή ιδέα του συν-ιδρυτή της Google Larry Page για να κατασκευάσει έναν πλήρη χάρτη 360 μοιρών όλου του κόσμου. Σήμερα, πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες από περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές βρίσκονται στο Street View (νέο ρεκόρ!) επιτρέποντας στον κόσμο να ταξιδεύει σε αυτά τα μέρη, μέσα από κινητά ή υπολογιστές.

Το Street View, πέραν της δυνατότητας ψηφιακής περιήγησης, αποτελεί κεντρικό άξονα στην προσπάθεια χαρτογράφησης του πλανήτη.

street_view_timeline


Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει νέα κάμερα, η οποία προσφέρει στον χρήστη περισσότερες δυνατότητες στο να προσεγγίσει ιστορικές τοποθεσίες.

Η κάμερα θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, με στόχο να συλλέξει εικόνες από ακόμη περισσότερα μέρη. Η νέα κάμερα διαθέτει όλη την δύναμη, ανάλυση, και δυνατότητες επεξεργασίας που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Street View Car, συμπυκνωμένες σε ένα υπερ-μεταφερόμενο σύστημα κάμερας που έχει μέγεθος όσο μια γάτα. Αντίθετα με τις γάτες όμως, είναι έτοιμη να κατακτήσει απόμακρα νησιά, να σκαρφαλώσει βουνά ή να κάνει μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς σας.

Η νέα Street View κάμερα έχει μπλε κεφαλή και δυο αισθητήρες κάμερας σε ένα μεταλλικό σώμα με αεραγωγούς

Στα πλεονεκτήματά της το βάρος της, καθώς ζυγίζει λιγότερο από 7 κιλά, κάτι που βοηθά ειδικά σε αχαρτογράφητες περιοχές, η προσαρμοστικότητά της, αλλά και η δυνατότητα εφαρμογής της σε όλα τα αυτοκίνητα.


Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο με το Street View

To Street View αφορά στην αποτύπωση του κόσμου καθώς αυτός αλλάζει και είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναπολούμε το παρελθόν. Μάλιστα, από σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να ταξιδέψει κανείς πίσω στον χρόνο μέσα από το Android ή Apple κινητό του.

Όταν ο χρήστης βλέπει την εικόνα μιας τοποθεσίας στο Street View, μπορεί να πατήσει οπουδήποτε πάνω στην εικόνα για να δει πληροφορίες σχετικά με το σημείο. Μετά μπορεί να πατήσει στην επιλογή “See more dates” για να δει παλαιότερες φωτογραφίες από το 2007, όταν ξεκίνησε η πλατφόρμα.

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δει πώς άλλαξε το μέρος μέσα από τη συλλογή φωτογραφιών, όπως για παράδειγμα, πώς άλλαξε το Vessel στη Νέα Υόρκη με τη βήμα-βήμα ανέγερσή του.

protothema.gr
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos