Ο Έλον Μασκ πουλά μετοχές της Tesla αξίας 7 δισ. δολαρίων, στην πρώτη πώληση που πραγματοποιεί εδώ και μήνες

11 Αυγούστου 2022 12:59

Ο Έλον Μασκ εκμεταλλεύτηκε την πρόσφατη ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της Tesla για να πουλήσει μετοχές αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια σειρά ρυθμιστικών καταθέσεων αργά την Τρίτη.

Οι πωλήσεις είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX πούλησε μετοχές 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, λίγο αφότου συμφώνησε σε συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter και να προσθέσει στα ταμειακά του αποθέματα καθώς αντιμετωπίζει τις απαιτήσεις της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η αγορά
Οι ανησυχίες ότι ο Μασκ θα αναγκαζόταν να ρευστοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του μεριδίου του στην Tesla σε μια πτώση της αγοράς έπεσαν πάνω από την τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας τις εβδομάδες που ακολούθησαν την προσφορά για το Twitter και αμβλύνθηκαν μόνο αφού ανακοίνωσε ότι θα έπαιρνε πίσω την προσφορά νωρίς τον Ιούλιο. Το Twitter μήνυσε τον Musk για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία και το δικαστήριο του Delaware πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι μπορεί να εγκαταλείψει τη συμφωνία επειδή το Twitter ανέφερε λανθασμένα πόσο μεγάλο μέρος της κίνησης στο δίκτυό του προέρχεται από bots, ενώ η εταιρεία επέμεινε ότι οι ρυθμιστικές αποκαλύψεις ήταν πλήρεις. Οι πωλήσεις που αποκαλύφθηκαν την Τρίτη ήταν σε μέση τιμή 869 $, πολύ πάνω από το χαμηλό των 620 $ που έφτασαν οι μετοχές της Tesla τον Μάιο. Δεν ήταν σαφές εάν οι πωλήσεις, οι οποίες κάλυψαν 7,9 εκατομμύρια μετοχές μέχρι την Τρίτη, ήταν το πλήρες ποσό που σχεδίαζε να διαθέσει ο Musk στην τελευταία του περίοδο πωλήσεων.

Ο Μασκ ξεκίνησε για πρώτη φορά σημαντικές πωλήσεις μετοχών στα τέλη του περασμένου έτους, με ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις ασκήσεις δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών να καταβάλλεται σε φόρο. Εκείνη την εποχή, έκανε δημοσκόπηση στους ακολούθους του στο Twitter για το αν ήθελαν να πουλήσει μέρος της μετοχής του και να πληρώσει φόρο, πριν προχωρήσει στην πώληση μετοχών αξίας περίπου 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Προσπάθεια για εξωδικαστικό συμβιβασμό
Σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς του στο Twitter, ο Μασκ είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση έως και 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εξαγοράς, με τα υπόλοιπα να προέρχονται από χρέη, αν και έχει ανακοινώσει δεσμεύσεις από άλλους επενδυτές άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Η συμφωνία με το Twitter προβλέπει αμοιβή διάλυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αλλά απαιτεί επίσης «συγκεκριμένη απόδοση», που σημαίνει ότι ο Μασκ πρέπει να προχωρήσει στην αγορά, εκτός εάν μπορεί να αποδείξει ότι παραπλανήθηκε ή έχει συμβεί ένα «ουσιώδες ανεπιθύμητο συμβάν» στο Twitter. Θα μπορούσε επίσης να αποχωρήσει εάν το χρέος που απαιτείται για να κλείσει η συμφωνία δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Αυτό αύξησε τα διακυβεύματα ενόψει της δικαστικής ακρόασης του Οκτωβρίου, αφήνοντας τον Musk στον κίνδυνο να λάβει εντολή να προχωρήσει στη συμφωνία με τους αρχικούς όρους της ή να αναγκαστεί να προσπαθήσει να καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Twitter

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos