Μεγάλες αναβαθμίσεις στους χάρτες της Apple – «Απαντά» η Google

17 Αυγούστου 2022 14:10

Ολιστική αναβάθμιση για τα Apple Maps, ώστε να γίνει πιο εύκολη και ευχάριστη η πλοήγηση των οδηγών σε αστικό και επαρχιακό περιβάλλον.

Πιο λεπτομερή, τρισδιάστατη απεικόνιση των δρόμων και κτηρίων, ακριβέστερη πλοήγηση, αλλά και λειτουργία Look Around για περιμετρική εικόνα των οδών προσφέρουν τα αναβαθμισμένα Apple Maps, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό με τους χάρτες της Google.

Η αναβαθμισμένη εκδοχή των χαρτών της Apple έχει αρχίσει να βρίσκει θέση στα smartphones κατοίκων σε ολοένα και μεγαλύτερο φάσμα περιοχών ανά τον πλανήτη, διευκολύνοντας την περιήγησή των οδηγών σε αστικό και επαρχιακό περιβάλλον.

Το λανσάρισμα των αναβαθμισμένων Google Maps ξεκίνησε αρχικά από τις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε η ευρωπαϊκή επέκτασή τους, σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.

 
apple maps αναβάθμιση

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, σειρά θα πάρει η Σαουδική Αραβία, η Παλαιστίνη και το Ισραήλ, για να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Όπως προαναφέρθηκε, τα αναβαθμισμένα Apple Maps θα ενισχύσουν σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία του χρήστη, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένη, 3D απεικόνιση των οδών, πιο γρήγορη και ακριβέστερη πλοήγηση, αλλά και καλύτερη απεικόνιση άλλων σημείων ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων αεροδρόμια, κτήρια, καταστήματα και πάρκα.

Ιδιαίτερα χρήσιμη αποδεικνύεται και η λειτουργία Look Around, η οποία προσφέρει διαδραστική εμπειρία 3D με υψηλή ανάλυση, από το επίπεδο του εδάφους.

apple maps αναβάθμιση

Πρόκειται για χρήσιμες λειτουργίες που αναβαθμίζουν τη διαδραστικότητα και… πετούν το γάντι στα Google Maps. Τα τελευταία, βέβαια, δεν κάθονται με «σταυρωμένα» χέρια, προσφέροντας ένα ολοένα και πιο πλήρες πακέτο πλοήγησης στους οδηγούς, με αιχμή του δόρατος μια νέα υπηρεσία που συνδυάζει δορυφορικές εικόνες με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο Street View.

Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε περιορισμένες περιοχές, με τη διαθεσιμότητα να επεκταθεί τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι αναβαθμισμένοι χάρτες της Apple θα καταφτάσουν και στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι την περασμένη άνοιξη είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα αυτοκίνητα της Apple που «σκάναραν» τους ελληνικούς δρόμους με στόχο την ολιστική βελτίωση των Apple Maps, αλλά και τον εμπλουτισμό της λειτουργίας Look Around.

Αυτοκίνητα Apple Ελλάδα

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos