Το Twitter αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς του από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων

05 Οκτωβρίου 2022 00:33

Το Twitter αλλάζει χέρια καθώς η εταιρεία αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ.

Μάλιστα, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με τη διευθέτηση των διαδικασιών.

Πώς επανήλθε στην προσφορά του ο Μασκ

 {https://twitter.com/AFP/status/1577365182648418304?s=20&t=RIIfI0mf73FHrKbySopilw}

Σε επιστολή του στην εταιρεία το βράδυ της Δευτέρας, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την ενημέρωσε ότι θα προχωρήσουν τα σχέδιά του για την εξαγορά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, η τιμή της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυξήθηκε ως και 18%, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Ο Μασκ είχε προτείνει τον Απρίλιο την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου για 44 δισ. δολάρια. Ωστόσο γρήγορα άλλαξε γνώμη και απέσυρε την πρότασή του, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις ανεπαρκείς πληροφορίες που του έδωσε το Twitter για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Το Twitter τον οδήγησε στο δικαστήριο για να προσπαθήσει να εξαναγκάσει την εξαγορά.

Η δικαστής Kathaleen McCormick, απέρριψε πρόσφατα το αίτημα του Μασκ να καθυστερήσει τη διαδικασία. Πηγές που επικαλείται το Bloomberg, είπαν ότι ο Μασκ φοβόταν ότι θα η McCormick θα πήγαινε με την πλευρά του Twitter και θα αναγκαζόταν να αγοράσει την εταιρεία μετά από μια εξαιρετικά ντροπιαστική δίκη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos