ΗΠΑ: Δεν θα αγοράζουν εξοπλισμό από Huawei και ZTE της Κίνας - «Απειλούν την εθνική ασφάλεια»

26 Νοεμβρίου 2022 12:01

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ απαγόρευσε την έγκριση πώλησης νέου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τις κινεζικές εταιρείες Huawei Technologies και ZTE, επειδή αποτελούν «απαράδεκτο κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε τους τελικούς κανόνες, οι οποίοι απαγορεύουν επίσης την πώληση ή την εισαγωγή εξοπλισμού που κατασκευάζεται από την κινεζική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού παρακολούθησης Dahua Technology, την εταιρεία βιντεοεπιτήρησης Hangzhou Hikvision Digital Technology και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Hytera Communications Corp.

Η κίνηση αυτή αποτελεί το τελευτραίο «χτύπημα» της Ουάσινγκτον κατά των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών εν μέσω φόβων ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει για να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς.

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές εθνικής ασφάλειας που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της FCC, Τζέσικα Ρόζενγουορσελ.

Η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ Η ZTE, η Dahua, η Hytera και η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα του Guardian για σχολιασμό.

 Η Hikvision ανέφερε σε δήλωσή της ότι τα προϊόντα της δεν απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ. «Αυτή η απόφαση της FCC δεν θα κάνει τίποτα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά θα προκαλέσει προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, στις τοπικές αρχές, στις σχολικές περιφέρειες και στους μεμονωμένους καταναλωτές, στην προσπάθεια να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και την περιουσία τους», δήλωσε η Hikvision.

Η εταιρεία, πάντως, ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες των ΗΠΑ «σε πλήρη συμμόρφωση» με τους αμερικανικούς κανονισμούς, δήλωσε.

Η FCC είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2021 ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει όλες τις άδειες εξοπλισμού για όλες τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο. Αυτό έγινε μετά τον χαρακτηρισμό πέντε κινεζικών εταιρειών τον Μάρτιο του 2021 ως «απειλών για την εθνική ασφάλεια» βάσει νόμου του 2019 που αποσκοπεί στην προστασία των αμερικανικών δικτύων επικοινωνιών. Ο λόγος για τις Huawei, ZTE, Hytera Communications Corp Hikvision και Dahua.

Και οι τέσσερις επίτροποι της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων δύο Ρεπουμπλικανών και δύο Δημοκρατικών, υποστήριξαν την εξέλιξη της Παρασκευής. Επιπλέον, η υπηρεσία δήλωσε ότι έχει την εξουσία να ανακαλέσει προηγούμενες άδειες, αλλά αρνήθηκε να το πράξει.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos