300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

«Beyond Robotics»: Αυτή είναι η 1η ελληνική ομάδα κατασκευής διαστημικού Rover -Τι ετοιμάζει

14 Δεκεμβρίου 2022 13:43
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
«Beyond Robotics»: Αυτή είναι η 1η ελληνική ομάδα κατασκευής διαστημικού Rover -Τι ετοιμάζει

test2

test2

Με τον πλανήτη να κινείται με διαστημικές ταχύτητες προς νέα πρότζεκτ στην εποχή του «New Space», που άνοιξε τον κόσμο της τεχνολογίας του Διαστήματος σε πολυάριθμες ομάδες πολιτών σε όλο τον πλανήτη, η πρώτη παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Rover «Beyond Robotics», που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές προσπάθειες στον χώρο.

Η ομάδα ρομποτικής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
«Είναι μια μεγάλη πρόκληση, στην οποία όμως πιστεύουμε πως θα ανταποκριθούμε ο ετήσιος ευρωπαϊκός φοιτητικός διαγωνισμός "European Rover Challenge". Μια πρόκληση, που θα φέρει για πρώτη φορά μια ομάδα, τη δική μας "Beyond Robotics", να είναι η 1η Εθνική Ομάδα Rover που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα», ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η συνιδρύτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας Εβίτα Ψώνη.

«Είμαστε η πρώτη ομάδα ρομποτικής που το τολμά, αλλά το πιστεύουμε. Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να ολοκληρώσουμε μετά τον αρχικό και τον λεπτομερή σχεδιασμό του Rover και τα πρώτα βήματα δοκιμών του οχήματος», συμπλήρωσε η κ. Ψώνη και εξήγησε πως ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός αφού απέναντί της η ελληνική ομάδα θα βρει ομάδες που επί σειρά ετών συμμετέχουν στον διαγωνισμό και έχουν αναπτύξει τεχνογνωσία. «Ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό πάντως, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αναπτύξουμε ένα Rover, το οποίο θα έχει κάποια ενδιαφέροντα τεχνικά και ερευνητικά tasks (σ.σ δοκιμασίες) να επιδείξει στον διαγωνισμό», τόνισε η κ. Ψώνη.

Ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μαξίμου την εθνική ομάδα ρομποτικής -Εντυπωσιάστηκε από την εφεύρεσή τους [βίντεο]
Ο ετήσιος διαγωνισμός διαστημικής ρομποτικής
Το «European Rover Challenge» είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός διαστημικής και ρομποτικής, στον οποίο ομάδες φοιτητών απ' όλον τον κόσμο καλούνται να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα Rover, το οποίο θα διαγωνιστεί με ομάδες από τον υπόλοιπο κόσμο αφού παρά τον προσδιορισμό του ως «ευρωπαϊκό», είναι ένα πρόγραμμα για ομάδες από όλο τον πλανήτη.

 Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κ. Ψώνη, «τα Rovers υποβάλλονται σε δοκιμασίες που προσομοιώνουν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε μια μελλοντική αποστολή στον Άρη. Το ευρωπαϊκό αυτό "Rover Challenge" αποτελεί πόλο έλξης ειδικών στην πλανητική ρομποτική, εκπροσώπων της επιστήμης, των επιχειρήσεων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας (New Space) και σχεδιαστών αυτόνομων ερευνητικών οχημάτων που προορίζονται για τον Άρη και αυτή η προοπτική είναι που μας οδήγησε να το τολμήσουμε».

 Το «European Rover Challenge» είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός διαστημικής και ρομποτικής, στον οποίο ομάδες φοιτητών απ' όλον τον κόσμο καλούνται να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα Rove
Η «Beyond Robotics» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποτελείται από 55 προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς φοιτητές και συμβούλους από όλη την Ελλάδα και ήδη κινεί τις διαδικασίες σχεδιασμού αλλά και κατασκευής του διαστημικού Rover της ώστε να καταφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «European Rover Challenge», τον Σεπτέμβριο του 2023, στην Πολωνία.

 Η «Beyond Robotics»

Οι δοκιμασίες και η διαστημική «κόντρα» καινοτομίας
«Ο διαγωνισμός αυτός έχει κάποιες δοκιμασίες στις οποίες θα υποβληθούν τα Rover, τέτοιες που προσομοιώνουν τις κανονικές δοκιμασίες, στις οποίες αυτό θα υποβληθεί, εάν βρεθεί στον πλανήτη Άρη.

Είναι πέντε δοκιμασίες (σ.σ tasks), μεταξύ των οποίων η αυτόνομη πλοήγηση στο τερέν, όπου θα διαγωνιστούμε και το science task, στο οποίο θα πρέπει να αναπτύξουμε μια γεωλογική υπόθεση και είτε να την απορρίψουμε, είτε να πούμε πως είναι σωστή, αλλά κάτι ιδιαίτερα προκλητικό.

Ενδιαφέρον έχει το λεγόμενο maintanence task, όπου το ρομποτικό Rover θα πρέπει να αλληλεπιδράσει χρησιμοποιώντας βραχίονα με κουμπιά, που θα βρίσκονται πάνω σε ένα πάνελ. Να μπορεί δηλαδή να "συντηρήσει" πάνω στον Άρη εξοπλισμό, να κάνει κάποιες επισκευές, να αλληλεπιδράσει με τέτοια στοιχεία, όταν π.χ σε μελλοντικές αποστολές θα υπάρχει ήδη εξοπλισμός πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη», επισήμανε, από την πλευρά του, ο Μιχάλης Διακονικολής, συνιδρυτής και project manager της Εθνικής Ομάδας Rover «Beyond Robotics», ερωτηθείς για τις δοκιμασίες στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί το διαστημικό Rover.

«Είναι ένα πολύπλοκο πρότζεκτ, οπότε το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι μια συμμετοχή να το απλοποιήσει, κάτι που εμείς κάναμε ως ομάδα χωρίζοντας το σύστημα στα υποσυστήματά του ώστε να δούμε και όρια που δίνει ο διαγωνισμός, όπως π.χ ότι το Rover δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 κιλά βάρους. Έτσι χτίσαμε το πρώτο προσχέδιο και συνεχίζουμε στο σχεδιαστικό και μετά το κατασκευαστικό κομμάτι. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο τέλους του Ιανουαρίου για την κατασκευή και τη συναρμολόγηση του Rover μας», ανέφερε ο κ. Διακονικολής.

 Το Rover δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 κιλά βάρους
Συνεργασία πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα στην Εθνική Ομάδα
Στόχος της κατασκευής του συγκεκριμένου διαστημικού Rover δεν θα είναι να μπορεί να κινείται μόνο στο εξωγήινο περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί, αλλά και να ολοκληρώσει ένα πείραμα το οποίο θα λάβει χώρα.

«Για τον σκοπό αυτό, το Rover θα πρέπει να ενσωματώσει διάφορες τεχνολογίες και για τον λόγο αυτό, στην Ομάδα μας συμμετέχουν φοιτητές πολλών ειδικοτήτων από πολλά πανεπιστήμια, από πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πέρα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του οποίου έχουμε την αιγίδα», εξήγησε η κ. Ψώνη.

 Το Rover θα πρέπει να ενσωματώσει διάφορες τεχνολογίες και για τον λόγο αυτό, στην Ομάδα μας συμμετέχουν φοιτητές πολλών ειδικοτήτων από πολλά πανεπιστήμια

Στο πλαίσιο αυτό και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Εθνικής Ομάδας Rover, ιδρύθηκε, όπως εξήγησε η ίδια, και ο μη κερδοσκοπικός και καθαρά εθελοντικός οργανισμός «Beyond Orbit», ώστε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και να αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να περάσει η ομάδα στην κατασκευαστική φάση του Rover.

Η ομάδα βρίσκεται την περίοδο αυτή σε αναζήτηση του μέγα χορηγού, που θα καλύψει τα βασικά έξοδα της κατασκευής του Rover. «Την πρώτη μας "γνωριμία" με το κοινό κάναμε στην εκδήλωση "Η ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ EUROPEAN ROVER CHALLENGE 2023", που διοργανώθηκε από την "Beyond Orbit" και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την ευγενική υποστήριξη του Corallia και του si-Cluster τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Από εκεί και πέρα κινούμαστε δημιουργικά για να έχουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία της Ελλάδας μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό», κατέληξε η κ. Ψώνη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • 14χρονος δημιούργησε μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση καρδιακών παθήσεων: Πώς χρησιμοποιείται
  • Ο Μπιλ Γκέιτς δεσμεύθηκε να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του έως το 2045 - «Δεν θα πεθάνω πλούσιος»
  • Έβαλαν την τεχνητή νοημοσύνη να διοικήσει μια εταιρεία: Αυτό που συνέβη λέει πολλά για το μέλλον της εργασίας
  • Η Temu διακόπτει τις απευθείας πωλήσεις στις ΗΠΑ
  • ΕΕ: Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων απορρήτου δεδομένων – Ποιο το σκεπτικό της απόφασης
  • Μιχάλης Μπλέτσας: Ο Ζούκεμπεργκ δημιούργησε το χειρότερο ναρκωτικό του πλανήτη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κίνα: Άρση του lockdown ανακοί...
Το Twitter ανέστειλε τους λογα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Επιχειρηματίας Μυκόνου: «Με τράβηξαν, μου έβαλαν χειροπέδες και χτύπησα το κεφάλι μου στην πόρτα» (βίντεο)

Επιχειρηματίας Μυκόνου: «Με τράβηξα...

15 Μαϊος 2025
«Ομάδα Αιγαίου»: Δεκάδες γιατροί και εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους «ακρίτες» (βίντεο)

«Ομάδα Αιγαίου»: Δεκάδες γιατροί κα...

15 Μαϊος 2025
Κατερίνα Μονογυιού : Συγχαρητήρια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη σαρωτική νίκη στις Φοιτητικές Εκλογές

Κατερίνα Μονογυιού : Συγχαρητήρια σ...

15 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ