Amazon: Νέος γύρος 9.000 απολύσεων μετά την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας

21 Μαρτίου 2023 13:02

Και πάλι στην Amazon περνά η «σκυτάλη» των απολύσεων, στις οποίες επιδίδονται τους τελευταίους μήνες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Το περασμένο διάστημα, είχε ανακοινωθεί ότι η εταιρεία θα απέλυε 18.000 εργαζόμενους. Όμως η μείωση των θέσεων εργασίας δεν σταματά εκεί, καθώς σήμερα ο CEO της τεχνολογικής εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων ανακοίνωσε την απόλυση επιπλέον 9.000 εργαζομένων, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των απολυμένων μέσα σε τέσσερις μήνες στους 27.000.

Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon, σε εσωτερικό του σημείωμα προς τους εργαζόμενους έγραψε ότι στο πλαίσιο της ετήσιας διαδικασίας σχεδιασμού, οι επικεφαλής της εταιρείας συνεργάζονται για τις επενδύσεις που θα γίνουν στο μέλλον, με προτεραιότητα αυτά που έχουν σημασία για τους πελάτες και τη μακροπρόθεσμη υγεία της επιχείρησης.

«Για αρκετά χρόνια, οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις μας πρόσθεσαν σημαντικό αριθμό εργαζομένων. Αυτό ήταν λογικό, δεδομένου του τι συνέβαινε στις επιχειρήσεις μας και στην οικονομία συνολικά. Ωστόσο, δεδομένης της αβέβαιης οικονομίας και της αβεβαιότητας που υπάρχει για το εγγύς μέλλον, επιλέξαμε να είμαστε πιο εξορθολογισμένοι ως προς το κόστος και τον αριθμό των εργαζομένων» έγραψε.

Δεύτερος γύρος απολύσεων

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων αναμένεται ότι θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις cloud computinsg, το τμήμα HR, τη διαφήμιση και τη ζωντανή ροή του Twitch. Ο Τζάσι ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που θα επηρεαστούν από τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Το τελευταίο διάστημα η Facebook απέλυσε 25.000 εργαζόμενους, που αντιπροσωπεύουν το 25% του εργατικού δυναμικού. Σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων έχει προχωρήσει τόσο η Google όσο και η Microsoft.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η κίνηση της Amazon για δεύτερο γύρο απολύσεων ενδέχεται να συνδέεται με μεγαλύτερα προβλήματα στον τεχνολογικό κλάδο τα επόμενα τρίμηνα, με δεδομένη τη σχεδόν μονοπωλιακή λειτουργία των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε περικοπές εργασίας σε μικρές εταιρείες και start up.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos