Amazon: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της Λειψίας - Ζητούν αυξήσεις μισθών

27 Ιουνίου 2023 09:21

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon στη Λειψία στην ανατολική Γερμανία ξεκίνησαν 48ωρη απεργία σήμερα με αίτημα αύξηση μισθών, ανακοίνωσε το συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων ver.di.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας - δεσμευτική για την εταιρεία - που να περιλαμβάνει αύξηση 2,5 ευρώ τον μήνα για διάστημα 12 ετών και αύξηση κατά 250 ευρώ στους μισθούς των μαθητευόμενων.

Ο Ρόνι Στράιχ, εκπρόσωπος του ver.di που προκήρυξε την απεργία, χαρακτήρισε την προσφορά της Amazon για αύξηση 3% τον πρώτο χρόνο της συμφωνίας «χαστούκι».

 Η Amazon επεσήμανε ότι η λειτουργία της δεν επηρεάζεται από τις απεργίες, ενώ πρόσθεσε ότι προσφέρει στους εργαζόμενους «έναν από τους πιο προηγμένους χώρους εργασίας παγκοσμίως στον τομέα του», «με ανταγωνιστικούς μισθούς, διαδικασίες και συστήματα που διασφαλίζουν την ευημερία και την ασφάλειά τους».

«Ο αρχικός μισθός στη Γερμανία είναι περίπου 13 ευρώ μεικτά την ώρα (στη Λειψία 13,43 ευρώ), περιλαμβανομένων των μπόνους», επεσήμανε η εταιρεία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos