Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να βάλει συνδρομή σε όλους τους χρήστες στο «X»

19 Σεπτεμβρίου 2023 14:04

O Έλον Μασκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμόσει μελλοντικά paywall (δηλαδή πρόσβαση μόνο επί πληρωμή) για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας X, σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το BBC, o μεγιστάνας της τεχνολογίας φέρεται να είπε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η πλατφόρμα X (πρώην Twitter) κινείται προς την επιβολή μιας μικρής μηνιαίας συνδρομής για τη χρήση του συστήματος. Ο ίδιος επισήμανε μάλιστα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό πως θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθούν το bot είναι η εφαρμογή ενός συστήματος πληρωμής.

Δεν είναι σαφές εάν ο Μασκ έκανε απλώς ένα αυθόρμητο σχόλιο ή εάν αποκάλυψε ένα ήδη αποφασισμένο σχέδιο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αναφέρει το BBC για τη δήλωση του 52χρονου ιδιοκτήτη της πλατφόρμας.

«Ο πιο σημαντικός λόγος που μας έκανε να κινούμαστε προς την επιβολή μιας μικρής μηνιαίας συνδρομής για τη χρήση του συστήματος X είναι ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο που μπορώ να σκεφτώ για την καταπολέμηση των τεράστιων στρατιών από bot» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ κατά τη χθεσινή του συζήτηση με τον Νετανιάχου που μεταδόθηκε σε live stream στο X, συμφωνα με το Business Insider.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, από πέρυσι που αγόρασε το Twitter μία από τις βασικές επιδιώξεις του Μασκ ήταν να παρέχει κίνητρα στους χρήστες για να αποκτήσουν τη συνδρομητική υπηρεσία, που πλέον ονομάζεται X Premium. Μερικά από αυτά τα κίνητρα περιλάμβαναν μεγαλύτερες αναρτήσεις και βελτιωμένη ορατότητα στην πλατφόρμα. Το Χ Premium κοστίζει αυτή τη στιγμή 8 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ, ενώ η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεται ο χρήστης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos