Κι όμως, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι πλέον πραγματικότητα και κάποιοι στις ΗΠΑ τα έχουν ήδη αγοράσει

Το όνειρο των ιπτάμενων αυτοκινήτων δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικότητα.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι γνωστά με την τεχνική τους ονομασία eVTOLs (ηλεκτρικά οχήματα απογείωσης και προσγείωσης). Τώρα, ένα νέο, πρωτότυπο μοντέλο ανεβάζει τις προσδοκίες γύρω από τη δημοφιλή ιδέα.

Το BlackFly, ένα υπερσύγχρονο πτητικό μέσο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Pivotal, έχει παραδοθεί σε πέντε διαφορετικούς ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία απέκτησε οκτώ από τα πρωτότυπα αυτά μοντέλα.

{https://www.youtube.com/watch?v=Y8oGIXo1Y4c}

Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» για ανασφάλιστα αυτοκίνητα και δίκυκλα -Τι θα γίνεται με τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας
Τι δηλώνουν οι κάτοχοι ιπτάμενων αυτοκινήτων
«Όταν απογειώθηκα από την αυλή μου, ένιωσα ένα απερίγραπτο δέος», καυχήθηκε ο ιδιοκτήτης του ενός εκ των αυτοκινήτων αυτών που έχουν ήδη πωληθεί, ονόματι Patrik M., από τη Μασαχουσέτη, σε ανακοίνωση της Pivotal.

Η Pivotal έχει ήδη δημιουργήσει το επόμενο μοντέλο μετά το BlackFly, που ονομάζεται Helix, το οποίο μπορεί να γίνει δικό σας για 190.000 δολάρια. Είναι ένα σκάφος 160 κιλών, υπεραλαφρύ με σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα και από τον καθένα.

Οπως αναφέρει η εταιρεία, το BlackFly είναι ικανό να απογειωθεί από επιφάνειες όπως το πεζοδρόμιο, το γρασίδι και το χώμα, αναφέρει το FlyingMag.

{https://www.youtube.com/watch?v=p5EVP7FmuSw}

«Είναι εκπληκτικό, πολύ δραματικό», δήλωσε στο New York Magazine o Tim Lum, ένας 61χρονος συνταξιούχος ο οποίος κατοικεί σε αγροτική περιοχή της Ουάσιγκτον. Στον έναν χρόνο που έχει στην κατοχή του το BlackFly, ο Lum έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία 450 πτήσεις, συνήθως πάνω από δάση, σε απόσταση έως 65 χλμ. από το σπίτι του.

Πού μπορεί κανείς να πετάξει με ιπτάμενα αυτοκίνητα
Η FAA (Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ) πριν καν η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων αυξηθεί έχει εκδόσει αυστηρά και σαφή μέτρα για το πού μπορεί κανείς να πετάξει με ένα τέτοιο όχημα. «Κανένα άτομο δεν επιτρέπεται να πετάξει υπερελαφρύ όχημα πάνω από οποιαδήποτε πολυσύχναστη περιοχή μιας πόλης, κωμόπολης ή οικισμού, ή πάνω από οποιαδήποτε υπαίθρια συνάθροιση ατόμων».

Οι πτήσεις περιορίζονται, επίσης, μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο για το πώς μοιάζει το πιλοτήριο, πετάτε με δύο χειριστήρια: ένα iPad γεμάτο δεδομένα πτήσης, καθώς και ένα κουμπί για την ενεργοποίηση ενός αλεξίπτωτου έκτακτης ανάγκης.

«Η τεχνολογία τους είναι προηγμένη», δήλωσε στο Robb Report ο προγραμματιστής λογισμικού της εταιρείας, Greg Kerr.

«Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με απλό, διαισθητικό τρόπο, αλλά είναι μια πολυεπίπεδη και εξελιγμένη πλατφόρμα», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι σχεδιάστηκε με μια δικλίδα ασφαλείας «για τον μετριασμό πιθανών αστοχιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos