Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ζητά ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Τι λέει η μητέρα και ο δικηγόρος της (βίντεο)

test2

react2 2025

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη στυγερή γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο τον Ιούλιο του 2021. Ο σύντροφός της τής αφαίρεσε τη ζωή υποστηρίζοντας το εξοργιστικό «χάλασε η φάση». Η οικογένεια της αδικοχαμένης θα ζήσει για ακόμη μία φορά σήμερα (04.11.2025) τη δολοφονία του παιδιού της καθώς ο δράστης ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και έτσι η υπόθεση δολοφονίας περνά σήμερα στο Εφετείο της Σύρου.

Εντός της δικαστικής αίθουσας και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που ζητά ισόβια κάθειρξη μήπως και έτσι δικαιωθεί το παιδί της. Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Aplha υποστήριξε πως τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της θα ζήσουν ξανά σήμερα τη στυγερή γυναικοκτονία που έγινε στη Φολέγανδρο, κατά τις διακοπές του ζευγαριού.

Ο δράστης που πρωτόδικα καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση, πλέον ζητά να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά αν και στην πρώτη δίκη δεν είχε πείσει τους δικαστές. Τότε είχε αναφέρει πως προχώρησε στη γυναικοκτονία έχοντας μειωμένο καταλογισμό.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Μάκου, λίγο πριν μπει στην αίθουσα τόνισε πως αυτός ο άνθρωπος ήξερε 100% τι έκανε και αποκάλυψε πως μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια, δεν της έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη.

«Είναι δύσκολες οι στιγμές που θα περάσουμε, καλούμαστε να τον δούμε στο Εφετείο γιατί θεωρεί ότι έχει ελαφρυντικά και πρέπει να του αποδοθούν. Δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό, ήξερε 100% τι έκανε και απλά σκότωσε την Γαρυφαλλιά μας. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να σαπίσει στη φυλακή, να μην βγει ποτέ. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει γιατί τους δίνει δικαιώματα ενώ το παιδί μου είναι στα 4 μάρμαρα και εκείνος συνεχίζει και ζει και ζητά ελαφρυντικά χωρίς μεταμέλεια ή ηθικό φραγμό.

Λυπάμαι για τη Γαρυφαλλιά μου που δεν ζει, ήταν σπουδαίο παιδί, άνθρωπος και επιστήμονας, είχε να δώσει πολλά. Ήταν ευλογία που ζούσε μαζί μας 26 χρόνια. Αυτά τα κατακάθια πρέπει να μπουν ισόβια και να μην δουν ξανά τον ήλιο, όχι να ζητούν ελαφρυντικά και να μας τρέχουν στη Σύρο και να ζούμε ξανά τη δολοφονία. Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μία συγγνώμη».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos