300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύθνος: Χωρίς παιδίατρο ένα ολόκληρο νησί

23 Ιανουαρίου 2026 22:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΥΘΝΟΣ
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Κύθνος: Χωρίς παιδίατρο ένα ολόκληρο νησί

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

«Προκηρύχθηκε θέση παιδιάτρου για την Κύθνο», διαβάσαμε σε μια όμορφη αφίσα του Δήμου του κυκλαδίτικου νησιού, η οποία αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Τα παιδιά μας μεγαλώνουν απομονωμένα με όλες τις δυσκολίες της ζωής σε ένα μικρό νησί. Η παιδιατρική φροντίδα δεν είναι πολυτέλεια, είναι θεμελιώδης ανάγκη. Ο παιδίατρος θα έχει μισθό από το κράτος και επιπλέον 1.000 ευρώ μηνιαίο επίδομα από τον Δήμο Κύθνου». Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση που απευθύναμε στον Σταμάτη Γαρδέρη, δήμαρχο Κύθνου, πότε δηλαδή έφυγε ο παιδίατρος από το νησί, μας ξάφνιασε: «Δεν είχαμε». Και συμπληρώνει: «Δυστυχώς αυτά είναι τα προβλήματα της νησιωτικότητας. Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να δίνουμε ένα έξτρα οικονομικό κίνητρο για να προσελκύσουμε».

Τρεις αγροτικοί
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, η Κύθνος έχει 1.700 κατοίκους, όπως όμως λέει ο δήμαρχος, είναι πλέον πολύ περισσότεροι καθώς το νησί έχει μεγάλη ανάπτυξη. Εχουν εγκατασταθεί, λοιπόν, μόνιμα πολλοί καινούργιοι – τόσο Ελληνες με τις οικογένειές τους όσο και αλλοδαποί λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Αυτή τη στιγμή, καλύπτεται μόνιμα από τρεις αγροτικούς γιατρούς – ο τρίτος, μάλιστα, εγκαταστάθηκε πρόσφατα, καλύπτοντας έπειτα από λίγο καιρό τη θέση του προηγούμενου που έφυγε. Δεν υπάρχει, με άλλα λόγια, ειδικευμένος γιατρός. Για του λόγου το αληθές, «ψαρέψαμε» μια ανακοίνωση του Δήμου που ενημέρωνε τους γονείς ότι η παιδίατρος Χ θα ταξιδέψει στην Κύθνο, όπου και θα βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Μια άλλη ανακοίνωση για το επόμενο Σαββατοκύριακο ενημέρωνε ότι ο ωτορινολαρυγγολόγος θα βρισκόταν στην Κύθνο το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή. Οπως μας ενημερώνει ο Στ. Γαρδέρης, εδώ και χρόνια ο Δήμος δίνει επιδόματα στους αγροτικούς του γιατρούς (αρχικά 350 ευρώ, πλέον 500 ευρώ). Παράλληλα με αυτή του παιδιάτρου, έχει προκηρυχθεί θέση και για ειδικό γιατρό. Και γι’ αυτή δίνεται το επίδομα των 1.000 ευρώ.

Η απομόνωση του χειμώνα
Ο δήμαρχος αναφέρει το μεγάλο πρόβλημα της σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα. Γιατί το καλοκαίρι μεν υπάρχουν αρκετά καράβια, αλλά από το φθινόπωρο τα δρομολόγια αραιώνουν – και μηδενίζονται σε κάποιες περιπτώσεις ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. Σήμερα δεν υπάρχει πλοίο για Κύθνο από Πειραιά, ενώ από το Λαύριο γίνεται δρομολόγιο τρεις φορές την εβδομάδα. «Με τα απαγορευτικά, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι δεν γίνονται ούτε τα μισά δρομολόγια». Κι αυτό έχει συνέπειες φυσικά, πέρα από οποιεσδήποτε άλλες, και στην τροφοδοσία του νησιού. Ενός νησιού που απέχει μόλις 1 ώρα και 50 λεπτά από το Λαύριο και 3 ώρες από τον Πειραιά!

Επίδομα στέγασης
Συζητάμε για την εκπαίδευση στην Κύθνο. «Κι εκεί δυστυχώς υπάρχει υποστελέχωση. Δεν υπάρχει χημικός, π.χ., κι έτσι αναγκάζονται καθηγητές άλλων ειδικοτήτων να διδάσκουν. Παράλληλη στήριξη δεν έχουμε. Κοιτάξτε, δεν είναι ότι δεν προκηρύσσονται οι θέσεις», διευκρινίζει. «Προκηρύσσονται μεν, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον». Γι’ αυτό, παράλληλα με τον υγειονομικό τομέα, ο Δήμος Κύθνου προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες και στον εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα, όπως μας αναφέρει, στον φετινό προϋπολογισμό θα περιληφθεί και επίδομα στέγασης 250 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς.

Δεν είναι το μοναδικό νησί
Η Κύθνος δεν είναι το μοναδικό μέρος όπου η Αυτοδιοίκηση παίρνει πρωτοβουλίες για να καλυφθεί το πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και εκπαιδευτικών, και με τον τρόπο αυτό να τονωθεί το ενδιαφέρον για την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων. Ενδεικτικά, ο Δήμος Αστυπάλαιας έχει ανακοινώσει στεγαστικό μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) για όσους μόνιμους υπαλλήλους του δεν έχουν δική τους κατοικία. Παράλληλα, δίνεται επίδομα στέγασης 600 ευρώ μηνιαίως στους γιατρούς που δεν διαθέτουν κατοικία και υπηρετούν στις δημόσιες δομές της Αστυπάλαιας, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει επίδομα κατοικίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ο Δήμος Τήνου παρέχει επίδομα στέγασης σε γιατρούς του νησιού, το οποίο φθάνει τα 400 ευρώ, ενώ έχει ανακοινωθεί αντίστοιχο επίδομα για αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Αντίστοιχο μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ για τους αναπληρωτές που υπηρετούν στα Κύθηρα έχει ανακοινώσει και ο ομώνυμος Δήμος.

tanea.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Κύθνου: Προσφέρει 1000€ κάθε μήνα στον παιδίατρο και παθολόγο που θα πιάσει δουλειά στο νησί (βίντεο)
  • Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου
  • Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Κύθνου
  • Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Κύθνου
  • Στο πόδι η Κύθνος για το ακτοπλοϊκό και τα κενά στα σχολεία (βίντεο)
  • Κύθνος: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό τους - Τι ζητούν (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατ...
Συλλήψεις σε Ρόδο, Κάλυμνο και... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ