300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Όμιλος Attica εγκαινιάζει το εμβληματικό Tinos Beach που επιστρέφει στις 19 Μαΐου 2026 Κύριο

31 Μαρτίου 2026 09:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ATTICA GROUP
  • TINOS BEACH
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Ο Όμιλος Attica εγκαινιάζει το εμβληματικό Tinos Beach που επιστρέφει στις 19 Μαΐου 2026

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

«Στρατηγική κίνηση για τον όμιλο που ούτως ή άλλως έχει στο DNA του τη φιλοξενία» χαρακτήρισε χθες η διοίκηση του Attica Group το περαιτέρω άνοιγμά του στον ξενοδοχειακό κλάδο με την Τήνο να αποτελεί, μετά τη Νάξο, τον επόμενο σημαντικό σταθμό για την θυγατρική του Αttica Blue Hospitality.

Mάλιστα, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του “Tinos Beach” του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Τήνου που επιστρέφει το Μάιο μετά από ριζική ανακαίνιση, η διοίκηση αναφέρθηκε και στο γενικότερο πλάνο του ομίλου στον τομέα της φιλοξενίας, με το ενδιαφέρον να εστιάζει σε προορισμούς που εξυπηρετούνται και από το ακτοπλοϊκό δίκτυο του ομίλου, με την παροχή και συνδυαστικών πακέτων. Ο όμιλος μέσω των εμπορικών σημάτων Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Anek Lines, με στόλο πάνω από 35 πλοία συνδέει περισσότερους από 55 προορισμούς με μεταφορικό έργο στην Ελλάδα αλλά και στις γραμμές εξωτερικού (Ελλάδα – Ιταλία), ενώ η διεύρυνση της παρουσίας του στον τουριστικό τομέα ήρθε τα τελευταία χρόνια με την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων στη Νάξο και την Τήνο. Μέσω της θυγατρικής Αttica Blue Hospitality, που έχει στην ομπρέλα της το “Naxos Resort” και το “Tinos Beach” η δυναμικότητα του ομίλου στον κλάδο της φιλοξενίας ανέρχεται πλέον σε 139 δωμάτια και 291 κλίνες στη Νάξο και 151 δωμάτια και 308 κλίνες στην Τήνο, από το Μάιο οπότε και ανοίγει η νέα μονάδα.

«Πρόκειται για την επιστροφή ενός ιστορικού ξενοδοχείου– τοπόσημου της Τήνου κι έχουμε και μια ιδιαίτερη ανυπομονησία γιατί ήταν ένα έργο που είδαμε από μηδενική βάση, ενσωματώνοντας τη δική μας φιλοσοφία και έχοντας την έμπνευση ως προς την αρχιτεκτονική του από το ίδιο το νησί», ανέφερε χθες στη σχετική παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Attica, κ. Πάνος Δικαίος.

 
Από αριστερά: κ. Γιώργος Τσολάκης – Eπικεφαλής του γραφείου “Tsolakis Architects+Partners”, κ. Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου, κ. Πάνος Δικαίος – Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group, κ. Γιώργος Παπάζογλου – Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Blue Hospitality

«Όταν αποκτήθηκε το ξενοδοχείο ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να επανακτήσει τη χαμένη αίγλη συνδυάζοντας και τη σύγχρονη οπτική», δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπαζογλου, διευθύνων σύμβουλος Attica Blue Hospitality.

«Το Tinos Beach είναι ένα σύμβολο και τοπόσημο που στις αρχές του 1970 έβαλε την Τήνο στο χάρτη του οργανωμένου τουρισμού και για δεκαετίες ήταν σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη και την κοινωνική ζωή. Στο σήμερα αντιπροσωπεύει την ποιότητα της φιλοξενίας που θέλουμε να δώσουμε στους επισκέπτες μας γιατί στοχεύει στην πλήρη αρχιτεκτονική ένταξη του κτιρίου στο περιβάλλον. Το γεγονός ότι μπορεί να στηρίξει και το συνεδριακό τουρισμό είναι και αυτό που θέλουμε για το νησί», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Κροντηράς, δήμαρχος Τήνου, που έδωσε χθες επίσης το «παρών».

«Σχεδιάσαμε ένα ξενοδοχείο όπου το σύγχρονο στοιχείο και τα φυσικά υλικά συνδυάζονται με την ιστορία, την παράδοση, και την αρχιτεκτονική ταυτότητα του νησιού, ανέφερε ο αρχιτέκτοντας Γιώργος Τσολάκης των Τsolakis & Architects. Υλικά όπως μάρμαρο, πέτρα και ξύλο, όλα  με άμεση αναγωγή στην ιστορία της Τήνου, «συνθέτουν ένα περιβάλλον που παραμένει αυθεντικό και διαχρονικό».

Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 151 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με πανοραμική θέα, ενώ ορισμένα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες.

Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν χώρους ευεξίας, μεγάλη πισίνα, χαμάμ, σάουνα, υπηρεσίες spa και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη γαστρονομική ταυτότητα του ξενοδοχείου, καθώς το Tinos Beach φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρεσβευτής της γαστρονομίας του νησιού, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και κρασιά.

Γιατί στην Τήνο

«Η επιλογή της Τήνου ήταν στρατηγική, γιατί είναι ένα νησί με προοπτική, όπου ο σύγχρονος ταξιδιώτης μπορεί να αναζητήσει αυθεντικές εμπειρίες, και παράλληλα την αθόρυβη πολυτέλεια, στοιχεία που και το ίδιο το ξενοδοχείο ενσωματώνουν πλήρως. Στοχεύουμε στην εγχώρια αγορά αλλά και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, τις ξένες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με το θρησκευτικό στοιχείο», ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.

«Η Τήνος έχει ένα ιδιαίτερο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης κι εμείς σαν ακτοπλοϊκή εταιρεία είμαστε στην πλεονεκτική θέση να αφουγκραζόμαστε τις ιδιαιτερότητες του νησιού. Είναι στο DNA του ομίλου ο κλάδος της φιλοξενίας, δεδομένου ότι έχουμε 10.000 κρεβάτια και 125 καταστήματα εστίασης στα πλοία μας», ανέφερε ο κ. Δικαίος. «Στόχος είναι να ενσωματώσουμε μία νέα εμπειρία που θα ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του νησιού με ένα περιβαλλοντικό πρόσημο. Ξεκινάμε από το βασικό έργο του ομίλου, τη μεταφορική δραστηριότητα, την οποία θέλουμε να συνδυάσουμε με τη φιλοξενία στα νησιά σε συνεργασία και με τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Δικαίος αναφέρθηκε και στο κομμάτι των υποδομών που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμο ζήτημα για τα νησιά: «Το θέμα των υποδομών στη νησιωτικότητα είναι κάτι που το συζητάμε και το ξανασυζητάμε. Στα νησιά έχουν βελτιωθεί και εξακολουθούν να βελτιώνονται οι ξενοδοχειακές υποδομές σε 5 αστέρια, ενώ οι υπόλοιπες υποδομές παραμένουν ελλιπείς στα… 2 αστέρια. Όμως ειδικά η Τήνος έχει το πλεονέκτημα ότι οι υποδομές της δεν έχουν κορεστεί και ευελπιστούμε ότι όσο βελτιώνεται το ξενοδοχειακό κομμάτι αντίστοιχα θα βελτιώνονται και οι λοιπές υποδομές, παράλληλα, πιο συντεταγμένα και οργανωμένα».

Για το Tinos Beach, στόχος είναι να υπάρξει αυξημένη κίνηση και σε περιόδους εκτός αιχμής, ενώ δεν υπάρχει στον ορίζοντα η συνεργασία με ξένο brand σε επίπεδο διαχείρισης. Mάλιστα, όπως επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση ο όμιλος Attica ήδη από το 2025 έχει εντάξει στον όμιλο μία νέα Διεύθυνση πελατοκεντρικότητας, ώστε να αξιοποιηθεί η μέχρι σήμερα εμπειρία και παράλληλα να υπάρχει μία πιο συνολική, πολυεπίπεδη διαχείριση των ταξιδιωτών.

Η στρατηγική του ομίλου

Σε σχέση με τα επόμενα βήματα στον τομέα της φιλοξενίας, η διοίκηση ανέφερε ότι «υπάρχει ο στόχος να επενδύουμε σε νησιά του ακτοπλοϊκού δικτύου και παράλληλα σε προορισμούς που να έχουν αναπτυξιακή τροχιά. Η Τήνος για παράδειγμα είναι μία τέτοια περίπτωση έχοντας το 2025 επιδόσεις ρεκόρ. Μας ενδιαφέρουν μεγάλες μονάδες- εί δυνατόν -που μπορούν παράλληλα να λειτουργήσουν με όρους βιωσιμότητας. Το ενδιαφέρον εστιάζει σε επενδύσεις με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και σταθερές ροές σε βάθος χρόνου. Είμαστε στην αγορά, κοιτάζουμε ευκαιρίες και αναλόγως τις αξιολογούμε, προχωράμε βήμα βήμα».

Στο θέμα των συνεργειών ο κ. Παπάζογλου ανέφερε ότι ήδη από πέρυσι ο όμιλος έχει ξεκινήσει τα πακέτα “stay & ferry” που συνδυάζουν μεταφορά και φιλοξενία για τη Νάξο, ενώ από φέτος θα συμπεριληφθεί και το ξενοδοχείο της Τήνου. «Πέρυσι οι πληρότητες στη Νάξο ήταν στο 82% και συνεχίζουμε να έχουμε πολύ θετικά δείγματα και για φέτος. Για φέτος η εκκίνηση της σεζόν στη Νάξο θα είναι την 1η Μαΐου, ενώ για τις 19 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα για το ξενοδοχείο της Τήνου και μάλιστα εγκαινιάζεται και το κομμάτι των εταιρικών συναντήσεων– έναν τομέα όπου στοχεύει ο όμιλος για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο- με μία φαρμακευτική εταιρεία και υπάρχει ζήτηση και για άλλες αντίστοιχες εταιρικές συναντήσεις.

Η πορεία των κρατήσεων

Σε σχετικό ερώτημα για την πορεία των κρατήσεων εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο κ. Δικαίος ανέφερε ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ένα φλέγον θέμα και ειδικά όταν πλησιάζει το Πάσχα και στη συνέχεια η θερινή περίοδο και είναι γεγονός ότι το μεταφορικό κόστος έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις αυξημένες τιμές καυσίμων, με αύξηση στο διπλάσιο σε σχέση με τα επίπεδα προ κρίσης. Το σημαντικό είναι ότι σε αυτή τη φάση έχουμε καταφέρει κι έχουμε συμφωνήσει όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με το ακτοπλοϊκό ταξίδι για τη σημασία του σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Αναγνωρίζεται το μείζον ζήτημα των τιμών και γι’ αυτό είμαστε σε διαρκείς συνομιλίες με όλους τους φορείς και την ίδια την Πολιτεία ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και η υποστήριξη που δόθηκε καλύπτει το κόστος για τους επόμενους δύο μήνες. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν είναι προβλέψιμη ούτε μπορούμε να την προβλέψουμε σε μακροχρόνιο ορίζοντα».

Ως προς τη ζήτηση για το Πάσχα η διοίκηση ανέφερε ότι είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα συγκρίσιμα με τα περυσινά, παρόλο που η πασχαλινή περίοδος πέφτει νωρίτερα φέτος. Για τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου «ήδη οι κρατήσεις για την Τήνο έχουν ξεκινήσει, ενώ δυναμική υπάρχει και για τη Νάξο. Υπάρχει διστακτικότητα, είναι γεγονός και αναμενόμενο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις με μόνη εξαίρεση την αγορά της Αυστραλίας, απ ‘όπου είναι δύσκολο το θέμα της αεροπορικής πρόσβασης και αντίστοιχα συμβαίνει και από την Ινδία. Από τη Δυτική πλευρά, τη Βόρεια Αμερική δε διακρίνουμε κάποια ανησυχία, υπάρχει διστακτικότητα αλλά όχι πανικός».

newmoney.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Attica Group: Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μέσω πώλησης 6 παλαιότερων πλοίων μέσης ηλικίας 29,3 ετών και αγοράς 3 νέων πλοίων μέσης ηλικίας 7,3 ετών
  • Tinos Beach: Το εμβληματικό ξενοδοχείο επιστρέφει ξανά το 2026
  • Όμιλος Attica: Προσθέτει τη Σέριφο στη Γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο
  • Ιταλία, ερχόμαστε: Το ταξίδι που θα θυμόμαστε για καιρό ξεκινά με Superfast Ferries και -20% Early Booking
  • Εκπτώσεις έως και 30% στα δρομολόγια της Blue Star Ferries, της Hellenic Seaways, της Anek Lines και της Superfast Ferries για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
  • Πρωτοβουλία του Ομίλου Attica για τη διεξαγωγή εκδρομής στην Αίγινα για 85 παιδιά από την Ουκρανία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ε.Α.Σ. Νάξου: Επετειακό φυλλάδ...
Θαλάσσιες διακομιδές ασθενών α... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του προς την παραχώρηση της παραλίας Τρυπητή

Πάρος: Σύλλογος εκφράζει την αντίθε...

26 Μαρτίου 2026
Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδιοκτήτες οχημάτων  με κατοικία σε νησιά

Fuel Pass: Δείτε πόσα λαμβάνουν ιδι...

26 Μαρτίου 2026
Πάρος: Τα νιάτα της Νάουσας παρέλασαν τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (Βίντεο)

Πάρος: Τα νιάτα της Νάουσας παρέλασ...

25 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Αύριο ξανά η δίκη για τα Τέμπη -Μεγάλωσε κατά 80 τ.μ. η αίθουσα, πού θα κάθονται οι συγγενείς

Αύριο ξανά η δίκη για τα Τέμπη -Μεγ...

31 Μαρτίου 2026
Παναγόπουλος στο ΕΡΤnews: Δεν είχα υποχρέωση να καταθέσω πόθεν έσχες – Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΓΣΕΕ (βίντεο)

Παναγόπουλος στο ΕΡΤnews: Δεν είχα...

31 Μαρτίου 2026
Μετάβαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μετάβαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νί...

31 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ