Σίφνος: Oνειρικά γραφική και απέριττη!

20 Αυγούστου 2014 21:40

Σίφνος. Μια κατάλευκη πινελιά στο μπλε φόντο του Αιγαίου. Λουσμένη στο απολλώνιο φως προβάλλει με ανεπιτήδευτη απλότητα τους γραφικούς οικισμούς της. Καμάρες, Απολλωνία, Αρτεμώνας, Κάστρο.

Σφιχταγκαλιασμένα ολόλευκα σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές σε καταπληκτική αρχιτεκτονική διάταξη, αμέτρητα ασβεστωμένα σκαλιά που σμίγουν αρμονικά με παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια και πάμπολλες γραφικές εκκλησίες, πλακόστρωτα σοκάκια που σε καλούν να περιηγηθείς τις μυστικές ομορφιές της. Αυτή είναι η Σίφνος. Ένας τόπος που σαγηνεύει με την απέριττη γνήσια ομορφιά του, που μαγεύει με την αυθεντική αίσθηση μια αύρας που μόνο η απλότητα μπορεί να χαρίσει.

Ήσυχος τόπος, μακριά από πολύβουους προορισμούς, η Σίφνος συνδυάζει απόλυτα την χαλάρωση των ήρεμων διακοπών με την άρτια τουριστική υποδομή και τις ανέσεις για κάθε γούστο. Διατηρεί ανόθευτο το παραδοσιακό της χρώμα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εμπειρίες διακοπών υψηλού επιπέδου και πολυτέλειας. Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη σαγήνη της κυκλαδίτικης αυθεντικότητας σε όλο της το μεγαλείο. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά της, χαρείτε την ιδιαίτερη φύση της, απολαύστε τη θέα των ορεινών όγκων της να σβήνουν στο γαλάζιο της θάλασσας σε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Γευθείτε την παραδοσιακή σιφνέικη φιλοξενία, γνωρίστε την πανάρχαια τέχνη της αγγειοπλαστικής στην κοιτίδα της, επισκεφθείτε την εκκλησία της Χρυσοπηγής στο ακρωτήρι που μοιάζει να λικνίζεται πάνω στο κύμα, ανακαλύψτε μυστικούς παραδείσους και ακρογιαλιές που μοιάζουν ανέγγιχτες από το χρόνο, αισθανθείτε την ατμόσφαιρα της νοσταλγίας στα παραδοσιακά μαγαζάκια της, νιώστε την κοσμοπολίτικη πλευρά της στα πιο πολυσύχναστα σημεία της.

Γυρίστε την για να την ανακαλύψετε.

Αποβιβαστείτε από το πλοίο της γραμμής στις Καμάρες και ξεκινήστε τη γνωριμία σας με το νησί νοικιάζοντας αυτοκίνητο ή μηχανάκι για τις εξορμήσεις σας. Στο γραφείο ενοικιάσεων Ρroto Μoto Car (22840 33792) κοντά στο λιμάνι, στις Καμάρες θα βρείτε άμεση, φιλική εξυπηρέτηση νοικιάζοντας ασφαλές όχημα ή δίκυκλο σε πολύ λογικές τιμές.

Έπειτα πάρτε μια ανάσα ξεκούρασης κατευθυνόμενοι στα υπέροχα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα «Mirsini» που προτείνουμε για τη διαμονή σας.

Λίγο πριν το Βαθύ την καλύτερη παραλία της Σίφνου, 5 χλμ. από την πρωτεύουσα Απολλωνία, σε μια κατάφυτη πλαγιά με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο του Πλατύ Γιαλού, βρίσκονται τα περιποιημένα, ευρύχωρα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια του «Mirsini» (22840 32353) χτισμένα σύμφωνα με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Πεινάσατε; Στην πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ που ενέπνευσε γενιές μαγείρων και εμπνεύστηκε τη μαγειρική του τέχνη από το πανέμορφο νησί του, θα απολαύσετε σίγουρα γεύσεις που τέρπουν τον ουρανίσκο.

Για σπιτικά σιφνέικα μαγειρέματα προτιμήστε το εστιατόριο – ταβέρνα «Αραξοβόλι» (22840 32362) στις Καμάρες ή επίσης το στέκι – έκπληξη των καλοφαγάδων «Ο Σίμος» (22840 32353) ιδανικό για μερακλίδικες γαστρονομικές προτάσεις.

Αν σας άνοιξε η όρεξη μετά την περιήγησή σας στην γραφικότατη Απολλωνία, κάντε μια στάση στο προσεγμένο, καλαίσθητης διακόσμησης πεντακάθαρο ψητοπωλείο – εστιατόριο «Εξ Στενό» και απολαύστε στη δροσερή βεράντα του νοστιμότατους ψητομεζέδες και όχι μόνο.

Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο παραδοσιακό, γευθείτε την πεντανόστιμη σιφνέικη κουζίνα στον πανέμορφο σκιερό κήπο του εστιατορίου «Η Ωραία Σίφνος» (22840 33069). Πρόκειται για μια οικογενειακή ταβέρνα στην Απολλωνία με άψογη, φιλική εξυπηρέτηση που επιφυλάσσει γεύσεις σιφνέικης κουζίνας στην πιο αυθεντική εκδοχή τους.

Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε το Κάστρο την παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου για να μαγευτείτε από τη γραφικότητα ενός από τους ομορφότερους οικισμούς των Κυκλάδων. Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει αιώνες πριν. Περιπλανηθείτε στο Κάστρο, αφεθείτε στη μυστηριακή του ομορφιά αλλά πριν φύγετε μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο εξαιρετικό Καφέ – Γλυκοπωλείο – Κρεπερί «Το Κονάκι» (22840 33165) που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού. Σε ένα περιβάλλον ατμοσφαιρικής διακόσμησης ενός χώρου με πολλά επίπεδα, απολαύστε από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ γνήσια σπιτικά γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά, παραδοσιακά χειροποίητα γλυκίσματα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά και τη γεύση τους.

Απολαύστε ακόμα τον καφέ σας, ποτά, cocktails, ακόμα και γευστικότατες φουρνιστές ομελέτες, πίτσες ή μακαρονάδες. Οι γεύσεις στο «Κονάκι» είναι πραγματικά θεικές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε λεμονόπιτα με σιφνέικο μπισκότο, τάρτα σοκολάτας με φασκόμηλο, μιλφέιγ φρούτου με σάλτσα μελιού, τσιζ κέικ με ανθότυρο και σάλτσα φραγκόσυκο αλλά και τόσους άλλους πρωτότυπους γλυκούς γευστικούς πειρασμούς!

Τι θα λέγατε τώρα για μια γεύση από Sifnos by night? Απόλυτα ιδανικό μέρος για τη βραδινή σας έξοδο είναι το ολοκαίνουριο, καλοσχεδιασμένο Xodos Club στην Απολλωνία. Διασκεδάστε μέχρι πρωίας με ακούσματα ελληνικής και ξένης μουσικής πίνοντας το ποτό σας στο Club – σταθμός για τις νυχτερινές σας αποδράσεις!

Μην παραλείψετε επίσης πριν φύγετε από τη Σίφνο να πάρετε μια καλή γεύση από τα εξαιρετικά και γευστικότατα γλυκά εδέσματα της σιφνέικης παράδοσης. Σας έχουμε το ιδανικό μέρος! Κοντά στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα από το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο – κουλουροποιία «Γρηγόρης» (22840 31247) προμηθευτείτε κουλουράκια κάθε είδους, σιφνέικα αμυγδαλωτά και γλυκίσματα δουλεμένα με μεράκι όπως τον παλιό καλό καιρό με υλικά της αυθεντικής σιφνέικης παράδοσης και την αγάπη για τα προϊόντα του τόπου.

Επειδή τέλος, διακοπές είναι, και όλο και κάτι μπορεί να χρειαστείτε από ηλεκτρολογικό υλικό, επισκεφθείτε το κατάστημα «Αντώνης Κάραβος» (22840 33091) στο Άνω Πετάλι για να εξυπηρετηθείτε άψογα σε ότι πιθανώς χρειαστείτε από ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Αυτή είναι η βόλτα μας στη Σίφνο. Στο νησί που αξίζει να επισκεφθείτε γιατί τα έχει όλα.

Γιατί παντρεύει με μοναδικό τρόπο το παλιό με το σύγχρονο επιλέγοντας να παραμείνει πιστό στην κυκλαδίτικη παράδοση προσφέροντας ωστόσο στον επισκέπτη κάθε βαλαντίου και γούστου την απόλυτα γενναιόδωρη φιλοξενία ενός νησιού που ξέρει να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις διακοπών με άψογο και καλοσχεδιασμένο τρόπο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos