×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Μέχρι 450 € για την διαμονή γιατρών στα μικρά νησιά

02 Μαρτίου 2015 21:14

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στην τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε σήμερα στη Σύρο 2 Μαρτίου 2015 για το θέμα : «Λήψη απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών γιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Π.Ν.Α κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του ν 4213/13» αναφέρθηκε στα εξής:

-Είναι θετική η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου να παρέχει από ίδιους πόρους ποσό μέχρι τετρακοσίων πενήντα (450 ) ευρώ για την διαμονή γιατρών στα μικρά νησιά
-Με την ενέργεια αυτή η Π.Ν.Α αντικαθιστά την κυβέρνηση και πρωτοπορεί στηρίζοντας το Κοινωνικό Κράτος.
-Το μέτρο (μετά το πιλοτικό μέρος) θα λειτουργήσει και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη ευελιξία και να υπάρξει συνεργασία.
-Από ίδιους πόρους της Π.Ν.Α. δίδονται αυτά τα χρήματα αλλά είναι αδύνατο να επωμιστεί το σύνολο των αναγκών της δημόσιας υγείας των νησιών μας. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα της ευθύνες της και η Π.Ν.Α να αναζητήσει νέους πόρους από το ΕΣΠΑ 2015-2020 και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για στήριξη των θεμάτων υγείας και φυσικά να συνεχίσουμε την διεκδικητική μας πορεία προς όφελος της κοινωνίας.
-Για την κατ' εξαίρεση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού της Π.Ν.Α ο Χαράλαμπος Κόκκινος τόνισε ότι: «Το προσωπικό της Π.Ν.Α παρουσιάζει από το 2011 μέχρι σήμερα φθίνουσα πορεία( 530 υπάλληλοι το 2011 ενώ φέτος 450 υπάλληλοι).Σε συνδυασμό με το ότι δεν πραγματοποιούνται διορισμοί τα τελευταία χρόνια αρκετοί υπάλληλοι οδεύουν προς συνταξιοδότηση και αρκετοί επίσης υπάλληλοι-που δεν κατάγονται από τα νησιά μας- επιδιώκουν να μετατεθούν στην περιοχή των συμφερόντων τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη για έγκριση και πρόσληψη προσωπικού . Η πρόταση για πρόσληψη σαράντα πέντε( 45) νέων υπαλλήλων είναι ρεαλιστική και λογική. Με δεδομένες τις ανάγκες το αίτημα μπορεί να φθάσει περί τους εξήντα (60) με εξήντα πέντε(65) υπαλλήλους».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos