×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Παρεμβάσεις Επιμελητηρίου Κυκλάδων : 1) Συντελεστές ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές και 2) Ακτοπλοϊκό στις Κυκλάδες

11 Μαρτίου 2015 18:12

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, Κύριοι Υπουργοί,

Θα θέλαμε καταρχήν να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης - μέσω του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη - προς τους τοπικούς βουλευτές, με αφορμή τις ανησυχίες που εκδηλώθηκαν σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής του καθεστώτος του Φ.Π.Α. στα νησιά.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, για το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη διατήρησης του καθεστώτος μειωμένου Φ.Π.Α. κάτι που σχετίζεται άμεσα με τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και που οφείλει κάθε κυβέρνηση να εξασφαλίζει σε αντιστάθμιση του υψηλού κόστους διαβίωσης και μεταφορών, αλλά και των δυσμενών συνθηκών τις οποίες βιώνουν οι νησιώτες επιχειρηματίες και κάτοικοι ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Για να γίνει κατανοητό αυτό, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή κατά την οποία συντάσσεται η παρούσα επιστολή, για άλλη μια φορά επικρατεί κατάσταση απομόνωσης μεταξύ των νησιών, καθώς έχουν διακοπεί τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Ήδη έχουμε θέσει το θέμα προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου να παρέμβει.

Σχετικά με την πρόσφατη φημολογία που αφορά στους δύο σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων, τα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά τίθεται θέμα διαχωρισμού των συντελεστών Φ.Π.Α. σε νησιά της ίδιας χωρικής ενότητας, έχει προκαλέσει την έκπληξή μας και θεωρούμε ότι είναι και θα παραμείνει στο επίπεδο της παραπληροφόρησης. Είναι αδιανόητο να μιλάμε έστω και υποθετικά για τέτοιους διαχωρισμούς, όταν γνωρίζουμε ότι σε νησιά του ίδιου νησιωτικού χώρου, που αποτελούν μια ενιαία και αδιάσπαστη ενότητα και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, η εφαρμογή τέτοιων μέτρων, θα πλήξει το σύνολο του νομού και τον Τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ίσως τη μοναδική πλουτοπαραγωγική πηγή από την οποία αναμένονται αξιόλογα έσοδα όχι μόνο για την τοπική, αλλά και για την εθνική οικονομία.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα κρίνετε χρήσιμη τη συνεργασία μας

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos