Πρωτιά για τη μαθήτρια Γράτσια Ελένη από τη Νάξο

07 Μαϊος 2015 14:25

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής, από το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η τελετή βράβευσης για τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Ζωγραφίζω το Νησί μου».


Η παρουσία των παιδιών που βραβεύθηκαν από τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Πάτμο, και την Κάσο έδωσε χαρά και αισιοδοξία σε όλους τους παρευρισκόμενους. Τα έργα των παιδιών απόλαυσαν, εκτός από τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη, Νίκος Νικολής, Χρήστος Μπάρδος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρεμαστής κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης, η Πρόεδρος του συλλόγου εικαστικών Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού κα Σταματία Στεργενάκη και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Κρεμαστής κ. Νίκος Κεφαλάκης.
Στα παιδιά που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν έπαινοι ενώ στα τρία παιδιά που κατέκτησαν την πρώτη θέση, Θεοδοσίου Καλλιόπη (Ρόδος), Ροδίτης Γιάννης (Κάλυμνος) Γράτσια Ελένη (Νάξος), προσφέρθηκε από ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Την ίδια μέρα ξεκίνησε με την υποστήριξη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο Καστελλόριζο, τριήμερο επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι Υπεύθυνες Σ.Ε.Π. του ΚΕ.ΣΥ.Π. της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, επισκέφτηκαν το Καστελόριζο και εφάρμοσαν Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου. Συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 4 Μαΐου πραγματοποίησαν:

 Ατομική Συμβουλευτική

 Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού με χρήση Η/Υ

 Συμβουλευτική γονέων

Οι έμπειρες εκπαιδευτικοί κυρίες Ευαγγελία Νικολάου και Μαρία Καραϊσαρλή τίμησαν την ιδιότητά τους ενημερώνοντας ακούραστα τους κατοίκους του ακριτικού νησιού για τις προοπτικές των διαφόρων επαγγελμάτων, βοηθώντας τα παιδιά να ανιχνεύσουν τις κλίσεις τους.



Την Κυριακή 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου σε συνδιοργάνωση με το 2ο Ε.Κ. Ρόδου. Το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσέφερε τα σετ ρομποτικής που ήταν απαραίτητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και τα υλικά για την κατασκευή κάθε πίστας. Το πλήθος και η ποιότητα των συμμετοχών αποδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας ταχύτατα ανερχόμενος κλάδος και δικαιώνουν την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξή της. Οι ομάδες που προκρίνονται και θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρειά μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό έχουν ήδη ανακοινωθεί στα Μέσα Ενημέρωσης.
Ευχάριστη κατάληξη είχε επίσης ο μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού «Οι μικροί νησιώτες/οι μικρές νησιώτισσες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννη Φλεβάρη. Οι εξαιρετικές συμμετοχές από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα δημιούργησαν ευχάριστο πονοκέφαλο στους εκπαιδευτικούς – μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των γραπτών έργων και αύξησαν τις προσδοκίες για το μέλλον. Μετά από διαδοχικές διαδικτυακές συνεδριάσεις της επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόκριση του παραμυθιού με τίτλο: «η περιπέτεια μιας γενναίας σταγόνας» της Ε΄2 Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου- Κω.
Επιπλέον, η επιτροπή αξιολόγησης προτείνει ομόφωνα την «ειδική βράβευση» του Δ. Σ. Αγαθονησίου, η οποία είναι πολύ καλή συμμετοχή, για ειδικούς λόγους, όπως: ολιγοθέσιο σχολείο με ελάχιστους μαθητές, ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, ανεπάρκεια σε έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό, ακρότατο σύνορο της ΕΕ, κ.ά.
Οι δράσεις του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και τον πολυχώρο «Χαραυγή» διοργανώνεται έκθεση με θέμα «Να σ' αγναντεύω θάλασσα». Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7μ.μ. στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας.
Τελευταίες αλλά όχι αμελητέες είναι οι δύο ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού που συνδιοργανώνονται με το ΚΕ.ΣΥ.Π της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/νήσου και έχουν τίτλο «Πληροφορούμαι, Σκέφτομαι, Αποφασίζω». Η δράση έχει στόχο να ενημερώσει για τον τρόπο εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις προοπτικές διαφόρων επαγγελμάτων. Ομιλητής θα είναι ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Ταουσάνης Χρήστος. Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής και θα απευθύνεται στους μαθητές των Λυκείων Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παραδεισίου, Σορωνής και Έμπωνας. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕ.Λ. Αφάντου προς ενημέρωση των μαθητών των Λυκείων Αφάντου, Αρχαγγέλου και Γενναδίου.
Η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξη όσων παράγουν έργο στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Παιδείας είναι φανερή. Οι δράσεις συνεχίζονται...

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΝΑΙ
Δια Βίου Μάθησης
Άγγελος Ανανίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos