Το psts.gr προσκεκλημένο σε Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ΜΜΕ του Νοτίου Αιγαίου (Φωτό + Βίντεο)

09 Ιουνίου 2015 14:10

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα – ενημερωτικό σεμινάριο για ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Περιφερειακά ΜΜΕ, διεξήχθη στην Ερμούπολη της Σύρου την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, και πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, το psts.gr, ήταν το μέσο ενημέρωσης που προσκλήθηκε και εκπροσώπησε την Πάρο παρακολουθώντας την ημερίδα.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ αλλά και ενδιαφερόμενους φορείς και αρχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τους προσκεκλημένους ευρωβουλευτές και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μίλησαν, αφορούσαν κυρίως στην νομοθεσία και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και Εξειδίκευση ενώ παρουσιάστηκαν επίσης τα Εργαλεία, δηλαδή τα μέσα που προσφέρονται στους δημοσιογράφους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βέλτιστη κάλυψη των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Η ημερίδα – σεμινάριο ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου με την παράθεση δείπνου εργασίας στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους με σκοπό τη γνωριμία και μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ζητήματα του περιφερειακού τύπου.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν το Σάββατο 6 Ιουνίου με τις ομιλίες των ευρωβουλευτών και των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Σαββάτου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λ. Αντωνακόπουλος, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γ. Ρούσσος.

Οι εργασίες άρχισαν με κεντρική ομιλήτρια την κα Rebecca Harms μέλος του Ε.Κ., Συμπρόεδρος της Πολιτικής Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, ενώ στην θεματική ενότητα με τίτλο «Η νέα πολιτική συνοχής ΕΣΠΑ 2014 – 2020: προκλήσεις και προοπτικές» μίλησαν ο κ. Κ. Τσουτσοπλίδης Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η κα Μαρία Σπυράκη, μέλος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου (κοινοβουλευτική ομάδα του Λαικού Κόμματος), και ο κ. Carlos Martin Ruiz de Gordejuela προιστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο κ. Ν. Χρυσόγελος Πρόεδρος του ΚΟΙΝΣΕΠ Άνεμος Ανανέωσης, πρώην μέλος του Ε.Κ. με την Πολιτική Ομάδα των Πράσινων, μίλησε με θέμα την «Περιφερειακή Ανάπτυξη στο νησιωτικό χώρο: οικολογική, οικονομική και κοινωνική καινοτομία» και ο κ. Λ. Αντωνακόπουλος η ιδιότητα του οποίου προαναφέρθηκε, μίλησε με θέμα «Προκλήσεις και νέα δεδομένα στη δημόσια πληροφόρηση και επικοινωνία σχετικά με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα».

Μετά τις ερωτήσεις και τη σχετική συζήτηση που ακολούθησε, οι ομιλίες συνεχίστηκαν με θεματικό αντικείμενο τα «Εργαλεία» δηλαδή την «Πολιτική Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
Μέσα και Εργαλεία».

Ομιλητές στην ενότητα αυτή ήταν ο κ. Carlos Martin Ruiz de Gordejuela η ιδιότητα του οποίου προαναφέρθηκε, ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (κοινοβουλευτική ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) και ο κ. Κ. Τσουτσοπλίδης την ιδιότητα του οποίου προαναφέραμε.

Στη συνέχεια ο κ. Ι. Βλαντής, Συντονιστής στην Ομάδα Οπτικοακουστικών Μέσων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε με θέμα την «Υποδοχή και παροχή υπηρεσιών και μέσων στους δημοσιογράφους ενώ τέλος η κα Α. Ευσταθίου Εκπρόσωπος Τύπου – Digital Leader Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μίλησε με θέμα «Παραδοσιακοί και σύγχρονοι τρόποι ευρωπαϊκής ενημέρωσης».
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων μέσων και δημοσιογράφων ενώ ακολούθησε σχετική συζήτηση.
Το ενημερωτικό σεμινάριο έκλεισε με μια πρόσκληση – έκπληξη που ανακοίνωσε ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λ. Αντωνακόπουλος και αφορούσε τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους και ΜΜΕ του Νοτίου Αιγαίου, που βράθηακν στην ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση, το διήμερο 5 & 6 Ιουνίου, στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos