Στα βράχια το Flying Cat 4 στο λιμάνι της Τήνου

26 Ιουλίου 2015 13:25

Σε παραπλέοντα σκάφη που έσπευσαν από το λιμάνι της Τήνου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του Flying Cat 4, το οποίο στις 9.30 περίπου προσέκρουσε σε βράχια, λόγω της μειωμένης ορατότητας από την ομίχλη που είχε καλύψει την ευρύτερη περιοχή το πρωί.

Στο καταμαράν επέβαιναν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από τη Ραφήνα προς Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο - Σαντορίνη.
Ευτυχώς για την ασφάλεια του σκάφους και των επιβαινόντων, το σημείο όπου «κάθισε» ήταν αμμώδες με πέτρινες πλάκες, λίγο πριν το λιμάνι της Τήνου.
Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
«Καβάλησε τα βράχια»
Οπως ανέφερε τηλεφωνικά επιβάτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ήδη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού «απορούσαμε με το πώς πήγαινε» το σκάφος, καθώς ο συνδυασμός καύσωνα και άπνοιας είχε οδηγήσει στην πύκνή ομίχλη που κάλυπτε τη θάλασσα.
Κατά τον ίδιο, στις 9.30 περίπου το σκάφος προσέκρουσε κάπου, πιθανώς σε αβαθή και όχι σε ορατό εμπόδιο, καθώς η αίσθηση που περιέγραψε ήταν ότι «καβάλησε τα βράχια». Ο κυβερνήτης του καταμαράν ενημέρωσε τους επιβάτες για την κατάσταση από τα μεγάφωνα και ανέφερε την ομίχλη ως την αιτία του συμβάντος.
Παρά την αναστάτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος επιβάτης, δεν υπήρξε πανικός. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, κυρίως ασιάτες, τους οποίους καθησύχασαν οι Ελληνες επιβάτες. Το πλήρωμα καθοδήγησε τους επιβαίνοντες να φορέσουν τα σωσίβιά τους.
Συναγερμός στο Λιμενικό για την εκκένωση
Αμέσως μετά το συμβάν, δίπλα στο καταμαράν βρέθηκαν πολλά άλλα σκάφη από το λιμάνι του νησιού, τα οποία ξεκίνησαν την απομάκρυνση των επιβατών, υπό το συντονισμό του Λιμενάρχη της Τήνου ο οποίος είχε επιβιβαστεί άμεσα στο σκάφος.
Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμενόταν να φθάσει στο σημείο στις 12 περίπου, για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

 

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos