Μια νέα εποχή στο πολιτισμικό θεσμό της αναπαράστασης του ηφαιστείου της Θήρας

27 Αυγούστου 2015 14:21

Μια νέα εποχή στο πολιτισμικό θεσμό της αναπαράστασης του ηφαιστείου της Θήρας μόλις ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 21-23 Αυγούστου 2015.


Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε τη διοργάνωση της ετήσιας αναπαράστασης της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου που προσελκύει, όπως είναι γνωστό, το ενδιαφέρον κάθε χρόνο σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε για τη καινοτομία, τη διαφορετικότητά της και τη σύγχρονη προσέγγιση ενός τόσο διαδεδομένου πολιτισμικού θεσμού που όπως φάνηκε, ειχε ανάγκη αναβάθμισης προκειμένου να εξελιχθεί και να καθιερωθεί πλέον ως ετήσια, παγκόσμια πολιτισμική διοργάνωση της Σαντορίνης.



Τα "Ηφαίστεια 2015" αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό πολιτισμικό τριήμερο με ποικίλες δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα περισσότερα χωριά της Σαντορίνης, σε διαφορετικές τοποθεσίες και είχαν ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή όλου του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης σε αυτήν την ετήσια πολιτισμική διοργάνωση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν και κυρίως πίστεψαν σε μια νέα πρόταση διεξαγωγής του εορτασμού της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας που πρότεινε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πρωτοβουλία της Επάρχου Θήρας, κ. Θεωνης Λειβαδαρου.



Μια νέα εποχή για την ανάπτυξη και την προώθηση των πολιτισμικών θεσμών της Σαντορίνης μόλις ξεκίνησε με άμεσο, απτό παράδειγμα τη διοργάνωση "Ηφαίστεια 2015".
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη και σύγχρονη προώθηση του Πολιτισμού και της Παράδοσης των νησιών μας, όπως και της Σαντορίνης.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τα "Ηφαίστεια 2016" με περισσότερες πολιτισμικές δράσεις, μουσική και θεάματα!

 

Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΘΕΩΝΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos