Συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τους επαγγελματικούς φορείς της Σύρου

12 Νοεμβρίου 2015 18:06

Συνάντηση εργασίας και διαβούλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των επαγγελματικών φορέων της Σύρου, σχετικά με το μέλλον του νησιού και τις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξή του.

Ως γνωστό, τελευταία η οικονομία της Σύρου αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων έχει πάρει την απόφαση να συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες ανάκαμψης του νησιού. Με βάση τα παραπάνω, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συγκάλεσε τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς για να τους παρουσιάσει το σχέδιο ενεργειών
που προτείνει, με στόχο την ένωση δυνάμεων και την αφύπνιση του συνόλου του επαγγελματικού κόσμου ώστε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες που θα έχουν αποτελέσματα.

 

Αποφασίστηκε ομόφωνα, αυτό που επικαλείται με κάθε ευκαιρία το Επιμελητήριο Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια, ότι πρέπει άμεσα
να καταρτιστεί ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλους τους οικονομικούς πυλώνες του νησιού, ώστε όλοι μαζί με μπροστάρη το Δήμο και όπου απαιτείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, να δραστηριοποιηθούμε συλλογικά και συντονισμένα παραμερίζοντας οποιαδήποτε άλλη παράμετρο πέραν από το συμφέρον του νησιού.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Επιμελητηρίου για την καταπολέμηση της ανεργίας στη
Σύρο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και η επαναληπτική συνάντηση εργασίας που ζήτησε η Υπουργός με τη συμμετοχή στελεχών και εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου και του Επιμελητηρίου.

Τέλος, το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσίασε τους τομείς στους οποίους έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και
τις υποδομές του, όπως η εκπαίδευση, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η κρουαζιέρα, με στόχο την άμεση αξιοποίησή τους σε συνεργασία με τους φορείς που μπορούν να συμβάλλουν κατά περίπτωση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos