Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου έλαβε μέρος στην Πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας

08 Φεβρουαρίου 2016 11:39

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου έλαβε μέρος στην Πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5-2-2016 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που προωθεί η Κυβέρνηση και στην οποία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθότι όχι απλώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας, αλλά προωθούνται νέες διατάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.


Η συμμετοχή από όλα τα Σώματα Ασφαλείας ήταν μεγαλειώδης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την απεργία της Π.Ν.Ο. που στέρησε από τα νησιά μας μεγαλύτερη αντιπροσώπευση.
Τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν και πρέπει να αποτελούν παράγοντα ομαλότητας στο πλαίσιο των δημοκρατικών λειτουργιών του πολιτεύματος.



Ως θεσμικοί φορείς, καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να μη φέρει αντιμέτωπη την κοινωνία με τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αποκαθιστώντας το μισθολόγιο μας σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, να ενισχύσει τις Υπηρεσίες με ανθρώπινο δυναμικό - σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και να επιστρέψει τα ληστευθέντα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων μας. Ταμεία, τα οποία λεηλατήθηκαν με το PSI και συγκεκριμένα τα Επικουρικά Ταμεία μας οδηγήθηκαν στην τρύπα των ελλειμμάτων του ΕΤΕΑ και εν συνεχεία ωθούνται τα Ταμεία Προνοίας μας στον υπό ίδρυση νέο φορέα, με μοναδικό στόχο την περαιτέρω περικοπή των εφάπαξ και των κεφαλαίων όπου αποτελούσαν καθαρές ασφαλιστικές εισφορές των ενστόλων και εξασφάλιζαν περαιτέρω τη βιώσιμη πορεία τους, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όσο για τα μερίσματα των Μετοχικών μας Ταμείων, αυτά έχουν υποστεί μειώσεις που αγγίζουν το 50% χωρίς να κατοχυρώνεται η βιωσιμότητά τους, ενώ τα εφάπαξ του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (η καταβολή των οποίων έχει ανασταλεί από τον Σεπτέμβριο του 2013), έχουν υποστεί περικοπές ύψους 40% περίπου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, για την αξιοπρέπειά μας και για να συνεχίσει να παρέχεται σε όλους το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας.



Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ενεργούς συμπολίτες μας και χαιρετίζουμε τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πανελλαδικά. Ως πολίτες αυτής της Χώρας βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον, υποφέροντας από τις συνέπειες της κρίσης.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                        -O-
Γεν.Γραμματέας                                    Πρόεδρος

ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                          ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos