Συμμετοχή όλων μας σε μια ακόμα κίνηση συμπαράστασης & αλληλεγγύης

11 Απριλίου 2016 20:39

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, νιώθοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη των μελών και των φίλων του να απλώσουν ένα χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και να σταθούν δίπλα τους στο δραματικό αγώνα τους για ζωή και αξιοπρέπεια, σας καλεί, ενόψει του Πάσχα, σε μια ελάχιστη εκδήλωση αλληλεγγύης με την προσφορά τροφίμων και ειδών ένδυσης.


Συγκεκριμένα σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κοινή προσπάθεια με:

α) την προσφορά των παρακάτω ειδών, τα οποία θα διατεθούν στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα του 5ου Λυκείου Αθηνών, που φιλοξενεί 350 και πλέον πρόσφυγες:
- ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΦΟΥΛΙΑ/ΤΟΝΟΣ/ΦΑΣΟΛΙΑ
- ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ (και γενικά όλων των ειδών)
- ΡΕΒΙΘΙΑ/ΚΟΥΚΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
- ΠΕΛΤΕ/ΣΑΛΤΣΕΣ/ΠΟΜΟΝΤΟΡΙ
- ΠΛΙΓΟΥΡΙ
- ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ (λόγω έλλειψης ψυγείου στο χώρο)
- ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (όχι εβαπορέ)
- ΗΛΙΕΛΑΙΟ/ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
- ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ (αλάτι/πιπέρι/κάρι/κόλιανδρο/κίμινο/μοσχοκάρυδο/κάρδαμο/γαρύφαλο/κανέλα/καγιέν/ μπούκοβο ή καυτερή αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά/δυόσμο/ρίγανη/μέντα)
- ΠΟΔΙΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
- ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
- ΣΥΡΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
- ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Η διάθεση των παραπάνω ειδών θα γίνει με τη βοήθεια του κ. Τάσου Σμετόπουλου, ο οποίος συμμετέχει ενεργά και με όλες του τις δυνάμεις σε δομές και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

β) Την προσφορά ειδών ένδυσης για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας μέσω φορέων, γνωστών για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό τους έργο, ανάλογα με την ποσότητα και το είδος των προσφερόμενων ειδών (Παρακαλείσθε όπως τα είδη ένδυσης που θα διαθέσετε τα φέρνετε τακτοποιημένα σε χαρτοκιβώτια ανά κατηγορία -παιδικά, γυναικεία, ανδρικά, κλινοσκεπάσματα-, προκειμένου να διευκολύνετε την άμεση αποστολή τους).
Τα είδη θα συγκεντρώνονται σε χώρο δίπλα από το μικροβιολογικό εργαστήρι του κ. Κλεινάκη στην Απολλωνία το διάστημα από τη Δευτέρα 18 Απριλίου έως και την Κυριακή των Βαΐων (24 Απριλίου), καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Επιπλέον, παρακαλείται όποιος συμπατριώτης μας ή φίλος της Σίφνου έχει και μπορεί να διαθέσει στην Αθήνα κάποιο μικρό χώρο για την περιοδική φιλοξενία αστέγων να επικοινωνήσει με το Σύλλογό μας (η διαχείριση των χώρων που θα προσφερθούν θα γίνει με τη συνεργασία της "Γέφυρας").
Είμαστε βέβαιοι ότι και σε αυτό το κάλεσμα η ανταπόκριση όλων σας θα είναι εντυπωσιακή.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε «Καλό Πάσχα»!
Το Δ.Σ. του Π.Σ.Σ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos