ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Εκδήλωση αληλλεγγύης στους πρόσφυγες

02 Μαϊος 2016 21:42

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ καλεί όλους τους Συριανούς στην εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διοργανώνουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 στις 18:00 στο σχολικό συγκρότημα Μάννα στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Τουλούπης”. Θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας animation "Βαλς με τον Μπασίρ" και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα το προσφυγικό ζήτημα. Επιπλέον, αντί για εισιτήριο μπορεί κανείς να φέρει τρόφιμα για τους πρόσφυγες από την προτεινόμενη λίστα.


Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά όχι μόνο για την εκδήλωση, αλλά και για το σκεπτικό που διατυπώνεται. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας αναφέρουν «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση καθώς η κατάσταση έχει πλέον φθάσει στο απροχώρητο. Η Ευρώπη μετατρέπεται σε φρούριο, καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνείς συνθήκες και νόμους που η ίδια θέσπισε, καταστέλλει αυταρχικά, έρχεται στην πράξη σε αντίθεση με τα ιδανικά που η ίδια θεωρητικά διατρανώνει.
Εμείς όλοι έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε ώστε να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττεται απέναντι σε ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση. Σας καλούμε λοιπόν να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να δράσουμε ώστε με τον τρόπο μας να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση αυτού του τρομερού προβλήματος που μας αφορά όλους.»
Είναι πρόσφυγες - Ήμασταν πρόσφυγες - Πρόσφυγας θα μπορούσε να είναι ο καθένας

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΡ του ΑΡΙ ΦΟΛΜΑΝ (2008)
(Waltz with Bashir)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2016
ΩΡΑ 18.00

ΑΙΘΟΥΣΑ Κ.ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΝΝΑ

Αντί εισιτηρίου φέρνουμε τρόφιμα για τους πρόσφυγες από τη λίστα:

Γάλα για βρέφη σε σκόνη
Γάλα μακράς διαρκείας
Γάλα εβαπορέ
Βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια και κουτιά
Σνακ όπως κρουασάν, μπισκότα κλπ
Τοματοπελτές -Τοματοχυμοί
Χυμοί
Σταφίδες
Κριθαράκι
Όσπρια
Ρύζι
Ελαιόλαδο
Ξύδι

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κλείσαρης Α                         Παπαδημητρίου Δ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos