Στη μαγευτική Σίφνο, αυτό το καλοκαίρι…!

09 Ιουνίου 2016 11:05

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, ο ζεστός καιρός και οι ηλιόλουστες μέρες ιντριγκάρουν το μυαλό που ονειρεύεται τυρκουάζ παραλίες, ξανθιές αμμουδιές, μπανάκια, χαλάρωση και βραδινές βόλτες σε τοπία ονειρεμένης ομορφιάς!

Εκεί όπου το μάτι ξεκουράζεται, ο νους αδειάζει από σκέψεις και οι αισθήσεις αποπλανούν τη λογική μουδιάζοντας κάθε έγνοια που τριβελίζει το μυαλό!

Κυκλάδες, τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς!
Πολυνησία μαγευτική, όπου το άσπρο και το μπλε παντρεύονται στο χάδι του Απολλώνιου φωτός μαγνητίζοντας στο βλέμμα του επισκέπτη την άφατη ομορφιά της λευκής απλότητας, την άφθαρτη σαγήνη της γαλάζιας γοητείας. Κάπου εκεί στις δυτικές Κυκλάδες βρίσκεται το κατάλευκο διαμάντι του Αιγαίου, η πλανεύτρα Σίφνος, ένας τόπος προικισμένος με πλούσιες φυσικές ομορφιές και παραδόσεις που χάνονται στο διάβα των αιώνων, ένας τόπος φιλόξενος και ζεστός που αγκαλιάζει γλυκά τον επισκέπτη με την ειλικρίνεια της απέριττης ομορφιάς του με την στιβαρότητα της πολύχρονης αυθεντικής του πολιτιστικής ταυτότητας.

Γεωμορφολογικό ανάγλυφο που εκπλήσσει, ορεινοί όγκοι που σβήνουν γλυκά στη θάλασσα, πανέμορφα χωριά με σφιχταγκαλιασμένα σπίτια, λουλουδιασμένες αυλές και γραφικές εκκλησίες, μαγευτικά δαιδαλώδη σοκάκια, ήρεμες και ανεπιτήδευτες ακρογιαλιές.

Η γοητεία της Σίφνου δεν κρύβεται από την πρώτη στιγμή που ο επισκέπτης πατήσει το πόδι του στο νησί. Αν όμως αποφασίσει να το εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις πολλές κρυμμένες ομορφιές του θα θελήσει σίγουρα να το επισκεφτεί ξανά και ξανά.

Προσφέρεται για όλα τα είδη διακοπών καθώς συνδυάζει κοσμοπολιτισμό και ηρεμία, άριστες τουριστικές υποδομές και χαμηλότερων βαλαντίων καταλύματα, νυχτερινή ζωή και χαλάρωση μακριά από πολυσύχναστους προορισμούς.
Εκεί όμως που η Σίφνος υπερέχει αισθητά είναι η παράδοσή της.

Η πανάρχαια τέχνη της αγγειοπλαστικής ασκείται μέχρι σήμερα, η ιδιαίτερη μαγειρική τέχνη της απηχεί μακραίωνες ρίζες γαστρονομικής παράδοσης.
Είναι άλλωστε η πατρίδα του Ν. Τσελεμεντέ και το νησί φημίζεται για τα περίφημα εδέσματά του σε πήλινα τσουκάλια αλλά και το πανκυκλαδικό φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργανώνει κάθε χρόνο ως γνήσια οικοδέσποινα της παραδοσιακής κυκλαδικής κουζίνας. Μόλις κατεβεί κανείς από το πλοίο φθάνει στις Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου.

Εκεί θα πρέπει να κάνετε σίγουρα μια στάση στο «Αραξοβόλι», το περίφημο εστιατόριο των Καμαρών για να πάρετε μια γεύση από την πλούσια ποιοτική κουζίνα της Σίφνου, έτσι για αρχή! Μετά το λιμάνι προχωρήστε στα ενδότερα του νησιού! Κάντε το μπανάκι σας σε μια από τις τόσες υπέροχες παραλίες και συνεχίστε...

Ως γνωστόν τα μπανάκια ανοίγουν την όρεξη γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας στην Απολλωνία, και αν πεινάσετε μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το εστιατόριο «Η Ωραία Σίφνος». Εκεί θα γευτείτε αυθεντικές συνταγές της πλούσιας σιφνέικης παραδοσιακής κουζίνας αλλά και διεθνείς σπεσιαλιτέ μαγειρεμένες με μεράκι και φαντασία, άψογο σέρβις και ευγένεια.

Αν πάλι επιθυμείτε ψητολιχουδιές και όχι μόνο, περάστε από το εστιατόριο «Εξ Στενό» στην Απολλωνία. Στον καλαίσθητο χώρο του, προσφέρονται λαχταριστά πιάτα, φρεσκομαγειρεμένα και ποιοτικά σε ένα φιλόξενο περιβάλλον που θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Πλατύ Γιαλό, τον πλέον κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο οικισμό του νησιού για να δοκιμάσετε την αυθεντική σιφνέικη κουζίνα του εστιατορίου «Lazarou» αλλά και τις παραδοσιακές γεύσεις του εστιατορίου «Κυκλάδες» μπροστά στην παραλία, που θα τέρψουν απόλυτα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η επίσκεψη όμως στο Κάστρο, την παλιά πρωτεύουσα της Σίφνου, θα σας αφήσει κυριολεκτικά άφωνους!

Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική δομή, τα γραφικά καλντερίμια και η γραφικότατη οικιστική διάταξη θα σας αποζημιώσουν πέρα από κάθε προσδοκία. Κάντε μια γευστική στάση το «Κονάκι», στην είσοδο του Κάστρου για καφέ, απολαυστικά, παραδοσιακά, αγνά και πρωτότυπα γλυκίσματα ή κρέπα. Αέρινη διακόσμηση, ζεστά χαμόγελα αλλά κυρίως γευστική φαντασία και ζαχαροπλαστική τέχνη άφθαστη, κάνουν το «Κονάκι» τον πιο γλυκό πειρασμό της Σίφνου.

Και επειδή πολλά επίσης μπορούν να γραφτούν ακόμα για την γαστρονομική αποπλάνηση που προσφέρει η γητεύτρα Σίφνος, καλό θα είναι να θυμόμαστε στις διακοπές μας και πιο πρακτικά ζητήματα.
Στο κατάστημα του Αντώνη Κάραβου στο Άνω Πετάλι, μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε από ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, συσκευές ή φωτιστικά με άψογη πάντα, φιλική εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Δεν αποφασίσατε ακόμα τόπο διακοπών για φέτος; Η Σίφνος είναι η καλύτερη επιλογή, για όλα τα γούστα, τις προτιμήσεις και τα βαλάντια. Ετοιμάστε βαλίτσες και οι διακοπές των ονείρων σας απέχουν μόλις 80 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά!

Σίφνος, αξέχαστη εμπειρία, ονειρεμένος προορισμός! Για πάντα!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos