Διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κύθνο

22 Ιουνίου 2016 12:08

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη σκάφους πιθανόν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κύθνου και ν. Κέας, με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή κατέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος ''ANGEL'' σημαίας Τουρκίας, σε δυσχερή θέση, με επιβαίνοντες τριάντα πέντε (35) πρόσφυγες.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το ''ANGEL'' κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το ιδιωτικό ταχύπλοο ''SEA SOS I'' Τ.Λ.. 325 και συνοδευόμενο από το ναυαγοσωστικό, στο λιμένα Κύθνου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ανωτέρω πρόσφυγες, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί Κυβερνήτες του σκάφους που τους μετέφερε, ως οι διακινητές.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos