Aναφορά στη Βουλή για το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Γαύριο της νήσου Άνδρου του Νομού Κυκλάδων

22 Σεπτεμβρίου 2016 15:52

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα αναφορά στη Βουλή για το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Γαύριο της νήσου Άνδρου του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κατατέθηκε ως αναφορά τα έγγραφο-επιστολή του Δημάρχου Άνδρου κ. Σουσούδη (α.π. 7704/20-9-2016), σχετικά με τον περιορισμό της λειτουργίας του καταστήματος της τράπεζας στο Γαύριο, σε μόλις 2 ημέρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο η εν λόγω απόφαση της τράπεζας αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές των δημοτών και των επιχειρηματιών του νησιού, καθώς το κατάστημα στο Γαύριο βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, είναι το μοναδικό στην περιοχή της Υδρούσας και εξυπηρετεί την πλειοψηφία των κατοίκων της Άνδρου, αλλά και των τουριστών, τόσο κατά τη χειμερινή, όσο και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, η υποβάθμιση των νησιών μας συνεχίζεται. Η αγωνία και οι ανησυχίες των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού εντείνονται, ενώ η απομόνωση των νησιωτών, από την πολιτεία που δείχνει να αγνοεί παντελώς την έννοια της νησιωτικότητας, γίνεται εντονότερη.

Μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, την αύξηση φορολογίας, την μείωση πόρων και την κατάργηση του ευνοϊκού ασφαλιστικού καθεστώτος για τα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, τώρα έρχεται και ο περιορισμός λειτουργίας των καταστημάτων των τραπεζών!

Είναι αδιανόητο, τα νησιά της πατρίδας μας, να αντιμετωπίζονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Και όλα αυτά καθώς η κυβέρνηση “κωφεύει” και δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, που με δική της ευθύνη προκάλεσε, σε μια χώρα που κάθε μέρα καταρρέει.

Δυστυχώς, με ανερμάτιστες πολιτικές “μεγάλα” ψέματα και “καλές προθέσεις” τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας δεν λύνονται.
Ζητείται, λοιπόν, από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα, καθώς η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, θα προκαλέσει προβλήματα στην τοπική οικονομία και ταλαιπωρία στις συναλλαγές των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Άνδρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos