300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα

22 Οκτωβρίου 2016 17:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα

test2

test2

Στην κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο απονεμήθηκε σε επτά αστυνομικούς μετάλλιο «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας»


Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία

Η Ελληνική Αστυνομία με επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (20 Οκτωβρίου) σε όλη τη χώρα, γιόρτασε την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολεμικού Μουσείου. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην Ημερησία Διαταγή του, μεταξύ άλλων, τόνισε :
«....η Ημέρα αυτή, η 20η Οκτωβρίου, είναι ημέρα εορτής, ημέρα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και για όλους εμάς που υπηρετούμε σ’ αυτή, αλλά, παράλληλα, είναι και ημέρα απολογισμού, περισυλλογής, αυτοκριτικής, εσωτερικής ενατένισης....
....Η προστασία των πολιτών και η διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η εξασφάλιση της τάξης και της ευνομίας και γενικά η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ηρεμίας, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας, απαιτούν διαρκή ετοιμότητα, συνεχή και επίπονη προσπάθεια, σταθερό προσανατολισμό στο σκοπό μας.....

.....Η προσπάθειά μας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστεί. Σε όλους τους τομείς, σε όλα τα επίπεδα. Με ενότητα, με σύμπνοια, με σταθερό προσανατολισμό· πιστοί στον όρκο μας, στο καθήκον μας, στο χρέος μας· διαφυλάσσοντας τις παρακαταθήκες που «κληρονομήσαμε»· ενθυμούμενοι και τιμώντας τους συναδέλφους μας που έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια και την προστασία.
Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και να εκφράσω στην ευαρέσκειά μου στο προσωπικό του Σώματος για τις προσπάθειες που καταβάλλει και το έργο που αδιαλείπτως παράγει στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του και να διαβεβαιώσω την Πολιτεία και τους πολίτες πως η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει την προσπάθειά της με συνέπεια και αυταπάρνηση, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των πολιτών, με προσήλωση στη νομιμότητα και τους κανόνες της δημοκρατίας.»
Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
«...Ημέρα της Αστυνομίας σήμερα αλλά θα συμπλήρωνα και της προστασίας του πολίτη. Ημέρα γιορτής αλλά και συλλογισμού για τις προκλήσεις και τις δυνατές λύσεις ή τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Βρισκόμαστε σε σημείο στροφής, χρειαζόμαστε το όνειρο, τον σχεδιασμό και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για να βελτιώσουμε το σύστημα ασφαλείας. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που θα προστατεύει τον πολίτη, με ισορροπία στις ενέργειες και σεβασμό στους θεσμούς. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που να λειτουργεί με αμοιβαίο σεβασμό απέναντι και στον πολίτη και στον αστυνομικό. Ένα σύστημα με κανόνες γιατί και η δημοκρατία θέλει κανόνες. Είναι απόλυτα απαραίτητο να μιλήσουμε επιτέλους ειλικρινά για το χθες, το σήμερα και το τι θέλουμε για το αύριο.
Δεν μπορούμε να προχωρούμε μόνο με γνώμονα τον εντυπωσιασμό. Απαιτείται ρεαλισμός και ειλικρίνεια. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την προστασία του πολίτη, πέρα ή μαζί με τα καθημερινά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. Οφείλουμε να παλέψουμε για να ξεπεράσουμε λανθασμένες πρακτικές και στερεότυπα. Οφείλουμε, όμως να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια, τον ιδρώτα και μερικές φορές το αίμα που έχει χυθεί από απλούς ανθρώπους, αστυνομικούς, προκειμένου να φυλάξουν τους συνανθρώπους μας.
Σε όλους αυτούς, σε αυτούς που σήμερα κατάφεραν ισχυρό πλήγμα μιλάω για τη σημερινή μέρα απέναντι στα ναρκωτικά, και όχι μόνο, θέλω να πω ένα μπράβο και μια προτροπή. Προχωράμε, βελτιωνόμαστε, γινόμαστε μεθοδικότεροι, σεβόμαστε όλο και περισσότερο τον πολίτη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, σεβόμαστε πάνω από όλα τον εαυτό μας.».
Ακολούθως, o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, στο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«.....Η Ελληνική Αστυνομία είναι φίλη και σύμμαχος της κοινωνίας και αυτό πρέπει να διεκδικείται κάθε μέρα. Εγώ, ξεχωριστά, θέλω να καταθέσω τη συγκίνηση μου και την αναγνώριση, ως πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος. Γιατί σε αυτούς τους 19 μήνες που έχω την τιμή και την ευθύνη να προΐσταμαι του Λιμενικού Σώματος έχουμε συνεργαστεί και με τον Υπουργό αλλά και με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και με όλους τους άξιους Αξιωματικούς, γυναίκες και άντρες, σε κοινούς στόχους, σε κοινά προβλήματα, με προεξάρχον θέμα τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού....».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν μετάλλια «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» σε επτά αστυνομικούς που διακρίθηκαν για έξοχες πράξεις και ειδικότερα:
• σε τέσσερις αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, διότι το καλοκαίρι του 2013, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών – δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, ήλθαν σε ένοπλη αντιπαράθεση με δυο από τους δραπέτες και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά,
• σε Αρχιφύλακα, διότι τον Δεκέμβριο του 2009, υπηρετώντας στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά δραστών ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ, ενώ συνέβαλε καταλυτικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τη μετέπειτα σύλληψη τους,
• σε Υπαρχιφύλακα, διότι τον Απρίλιο του 2009, υπηρετώντας στην Άμεση Δράση Αττικής, δέχτηκε πυροβολισμούς από δράστες ένοπλης ληστείας σουπερ μάρκετ στην Αθήνα, ενώ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο,
• σε Ειδικό Φρουρό, διότι τον Μάιο του 2013, υπηρετώντας στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ταξί στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής, δέχτηκε πυροβολισμό από τους επιβαίνοντες δράστες ένοπλων ληστειών σε φαρμακεία, ενώ στην συνέχεια καταδίωξε και συνέλαβε έναν από αυτούς.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αντώνιος Συρίγος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δημήτριος Κυριαζίδης, ο εκπρόσωπος της Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Απόστολος Ψωμάς, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος» και Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Γεώργιος Λαμπρούλης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος Το Ποτάμι, βουλευτής Γεώργιος Μαυρωτάς, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, βουλευτής Ιωάννης Σαρίδης, οι βουλευτές Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Βασίλειος Κόκκαλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς της Ένωσης Κεντρώων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου και οι πρώην Υπουργοί Γιάννης Πανούσης και Ελευθέριος Οικονόμου.
Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α. Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Α., Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο εκπρόσωπος του Γ.Ε.Ν., Υποναύαρχος Ευθύμιος Μικρός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος και ο Β’ υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Λιούκας.
Παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Προϊσταμένη του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου του Σώματος, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες από Διευθύνσεις Κλάδων και αυτοτελών Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και λοιπό αστυνομικό προσωπικό καθώς επίσης Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων και εκπρόσωποι Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και προχθές Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σύλληψη ημεδαπού για προστασία...
Σχηματισμός δικογραφίας για κλ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Μάγεψε η ερμηνεία της «Αστερομάτας» από Παριανή χορωδό στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών!  (Βίντεο)

Πάρος: Μάγεψε η ερμηνεία της «Αστερ...

12 Ιουνίου 2025
Πάρος: Φεστιβάλ στο Πάρκο ‘25 - Η μαγεία του καλοκαιριού ζωντανεύει στις Κυκλάδες (Επικαιροποιημένο πρόγραμμα, Greek / English)

Πάρος: Φεστιβάλ στο Πάρκο ‘25 - Η μ...

13 Ιουνίου 2025
Πάρος: Με γιότ στη Νάουσα ένας από τους επιδραστικότερους ανθρώπους στον κόσμο

Πάρος: Με γιότ στη Νάουσα ένας από...

15 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Ηρακλειά

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλ...

18 Ιουνίου 2025
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν με τις ΗΠΑ να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλακούν - «Παράδοση άνευ όρων» ζητά ο Τραμπ (βίντεο)

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ-Ιρά...

18 Ιουνίου 2025
Daily Mail: Παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων που μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια

Daily Mail: Παραδεισένιο νησί των Κ...

18 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ