Η πρώτη ευρωπαϊκή εκδοχή του Mykonos Olympic Classic Rally

25 Οκτωβρίου 2016 18:48

Η πρώτη ευρωπαϊκή εκδοχή του Mykonos Olympic Classic Rally, που αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου, της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (OMAE) και της OutLoud event services, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας εξαιρετική γεύση σε αγωνιζόμενους, αλλά και σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα. Η ομορφιά της Μυκόνου, οι δύσκολες και τεχνικές διαδρομές του νησιού, σε συνδυασμό με την εξέλιξη του αγώνα είχαν σαν αποτέλεσμα ένα κοκτέιλ που συγκίνησε φίλους και όχι μόνο του σπορ.


Επί τρεις ημέρες οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του χώρου των αγώνων Ιστορικών Αυτοκινήτων έδωσαν τις δικές τους “μάχες” στο Mykonos Olympic Classic Rally, σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 300 χιλιομέτρων. Με την πρώτη θέση να αλλάζει αρκετές φορές χέρια μέσα στο τριήμερο, μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν οι Βέλγοι Christian Crucifix - Joseph Lambert με μια πανέμορφη Ford Anglia του 1960. Με αυτήν τους τη νίκη οι ίδιοι κατέκτησαν και τον τίτλο των Πρωταθλητών Ευρώπης – τον οποίο πανηγύρισαν στη Μύκονο, κατά την τελετή απονομής, υπό το χειροκρότημα πλήθους παρευρισκομένων.

Στο βάθρο τους ακολούθησαν οι νικητές του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος για το 2016, Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με μια Alfa Romeo Alfasud. Ίσως ένα από τα εντυπωσιακότερα πληρώματα του αγώνα, μιας που ο συνοδηγός, Νίκος, είναι μόλις 10 ετών! Πίσω τους, ακολούθησαν οι «Στρατισίνο»-Μαθιός Μανσόλας με μια Porsche 911, ενώ στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσαν οι Λάμπρος και Παύλος Αθανασούλας με ένα VW Golf GTI. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Ρίζος-Λήδα Κοτσονοπούλου με μια εντυπωσιακή Mercedes Benz 280 SL, την ώρα που συγχαρητήρια αξίζουν σε κάθε πλήρωμα που έλαβε μέρος στον αγώνα.

Tο Mykonos Olympic Classic Rally, , πέρασε στην ιστορία αφήνοντας μία γλυκιά γεύση. Οι διαδρομές του νησιού αποτέλεσαν πρόκληση για τους οδηγούς, ενώ οι τοπικοί φορείς, αλλά και οι κάτοικοι της Μυκόνου, αγκάλιασαν την εκδήλωση δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους και εκφράζοντας την επιθυμία τους o αγώνας αυτός να αποτελέσει θεσμό για το νησί.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε ικανοποιημένος από την άρτια διοργάνωση και την επιτυχή έκβαση του αγώνα και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και την οργανωτική ομάδα. Επιπλέον, τόνισε πως η εξωστρέφεια είναι η επιλογή του Δήμου Μυκόνου στην επικοινωνιακή του πολιτική και στον καθορισμό της τουριστικής ταυτότητας του νησιού. Με πυλώνα την πολιτιστική μας κληρονομιά, ακολουθώντας αργά αλλά σταθερά βήματα, προβάλλουμε τον τόπο μας με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ο αγώνας “παλαιών αυτοκινήτων” πέρα από αισθητικό γεγονός, μας δίνει δυνατότητες ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος επεκτείνοντας μάλιστα την τουριστική σεζόν και θα συνεχιστούν οι στοχευμένες δράσεις του Δήμου Μυκόνου προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, η Ο.Μ.Α.Ε. βράβευσε τον Δήμο Μυκόνου για την φιλοξενία της διοργάνωσης και συμφώνησαν με τον Δήμαρχο να το καταστήσουν θεσμό για το νησί.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos