Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στη Νάξο (Βίντεο + Φώτο)

21 Νοεμβρίου 2016 14:44

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα (τοπική εορτή και αργία), στη Χώρα Νάξου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις διήμερες εορταστικές – θρησκευτικές εκδηλώσεις, στον ομώνυμο Ναό και στη Μητρόπολη Παροναξίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το απόγευμα της Κυριακής μεταφέρθηκε λιτανευτικά η εικόνα της Παναγίας από τη Μητρόπολη -όπου φιλοξενείται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου- στο παρεκκλήσι της Παναγίας και εκεί τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και με την παρουσία των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Ακολούθησε η Μικρά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και μετά αγρυπνία μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας...

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, η εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό ναό όπου τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos