Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

28 Μαρτίου 2017 19:14

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους - σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του - ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου.


Βασικά θέματα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς Υπουργού σχετικά α) με το νομοσχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία, Δ.Ο.Υ., Τράπεζες και άλλους πιστωτές και προβλέπεται να δοθεί προς ψήφιση μέσα στον Απρίλιο και β) με τις αλλαγές που επίκεινται στην επιμελητηριακή νομοθεσία.

Συζητήθηκαν εκτενώς τεχνικά και διαδικαστικά θέματα σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ενώ για τη διάχυτη εντύπωση ότι ο συμβιβασμός απευθύνεται σε μικρό αριθμό επιχειρήσεων, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, όπως ανέφερε, το μέτρο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος προς ένταξη, σε σημαντικό ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη - όπως τα αεροδρόμια της άγονης γραμμής, τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και τα εμπόδια που συναντά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία από τις διαδικασίες του Υπουργείου Πολιτισμού - και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, για την οποία επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψιν τις δυσκολίες αλλά και ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη δυνατότητα που δίνει με κάθε επίσκεψή του, για άμεση επικοινωνία και συζήτηση των θεμάτων και των αναπτυξιακών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα μέσα από τα εμπόδια και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos