Επίσκεψη της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

31 Μαρτίου 2017 16:23

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κα Suzanne Lawrence, η οποία βρίσκεται στη Σύρο στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιείται με θέμα: «Ετοιμότητα σε στιγμή κρίσης στα νησιά των Κυκλάδων» με τη συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας.


Στη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν αναπτυξιακά και επιχειρηματικά θέματα, συμμετείχαν η κα Lawrence, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Ρούσσος καθώς και στελέχη της Πρεσβείας και του Επιμελητηρίου.

Μετά την παρουσίαση των υποδομών, της δραστηριότητας και των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, αλλά και της παραγωγικής δομής των Κυκλάδων, η κα Lawrence επαίνεσε τις προσπάθειες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο για επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ επισήμανε από κοινού με το Επιμελητήριο, τα σημαντικά εμπόδια που συνεχίζουν να υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε το ανυπέρβλητο μέχρι σήμερα εμπόδιο της γραφειοκρατίας, αλλά και το ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο νομικό και φορολογικό πλαίσιο, τα οποία δημιουργούν ανασφάλεια και αποτρέπουν τους επενδυτές – Αμερικανούς και όχι μόνο – από την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη χώρα μας. Επιπλέον, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Ρούσσος, τόνισε ότι σε όρους «νησιωτικότητας» τα εμπόδια αυτά γίνονται επαχθέστερα, δυσχεραίνοντας και αποτρέποντας ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική πρωτοβουλία.

Τέλος, εξέφρασε τη θετική εντύπωση που αποκόμισε από τη δουλειά που έχει γίνει από το Επιμελητήριο Κυκλάδων και τα στελέχη του, ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και της ανάδειξης και προβολής του γαστρονομικού πλούτου και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos