Μια 26χρονη Κυκλαδίτισσα βουλευτής στον Καναδά!

06 Απριλίου 2017 23:35

Ονομάζεται Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου και είναι μόλις 26 ετών. Στις 3 Απριλίου, επικρατώντας άνετα στις εσωκομματικές εκλογές, εκλέχθηκε, μεταξύ δύο άλλων συνυποψήφιων γυναικών, με το συντριπτικό ποσοστό 60%, βουλευτής των Φιλελευθέρων στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Καναδά!

Κι αν το όνομά της δεν σας λέει τίποτα, σας λέμε ότι η Εμμανουέλλα που γεννήθηκε στον Καναδά είναι κατά το ήμισυ Ναξιώτισσα, καθώς η μητέρα της είναι από την Απείρανθο της Νάξου!

Η δραστήρια νέα βουλευτής, καθηγήτρια μέχρι σήμερα στο «Rosemount High School» και υπότροφος για master στο φημισμένο πανεπιστήμιο «McGill» του Μόντρεαλ, αναλαμβάνει τα βουλευτικά της καθήκοντα εκπροσωπώντας την εκλογική περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ, λαμβάνοντας την έδρα του πρώην Υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τριντώ, ο οποίος εφεξής θα υπηρετεί ως Πρέσβης του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η γλυκιά και προσηνής Εμμανουέλλα, που διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνική ομογένεια του Καναδά, εξέφρασε τη συγκίνησή της για τους μαθητές του γυμνασίου της που «εγκαταλείπει» αλλά δήλωσε επίσης πανέτοιμη να εργαστεί σκληρά, ώστε ο ελληνισμός να αποκτήσει μια πιο ισχυρή «φωνή» στο Καναδικό Κοινοβούλιο.

Με δεδομένη εξάλλου την ευμενή στάση του Καναδού Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντώ απέναντι σε ζητήματα ομογενειακών ομάδων, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Της ευχόμαστε συγχαρητήρια και επιτυχία στο έργο της!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos