Τσίπρας: Ιδιωτικά συμφέροντα VS Νοσοκομείου Σαντορίνης

10 Μαϊος 2017 23:21

«Επαναστατική» και «εμβληματική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και σημείωσε πως θα μείνει στην ιστορία ως ισάξια της μεταρρύθμισης του ΕΣΥ τη δεκαετία του 1980, γιατί αλλάζει ριζικά τον χάρτη και τη λογική του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και τη σχέση των πολιτών με το σύστημα αυτό.

«Είναι επαναστατική στις προθέσεις και τις φιλοδοξίες της, γιατί έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με αποκλειστικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου και ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσουν 60 Τοπικές Δομές Υγείας σε πόλεις της χώρας και μέχρι το τέλος του 2017 θα ανέλθουν σε 239.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων μίλησε και για «σύστημα διαπλοκής βαθιά ριζωμένο στον χώρο της υγείας» και σημείωσε: «Ήταν πολλοί οι βολεμένοι στον χώρο της υγείας και ήταν πολλά τα λεφτά που μοιράστηκαν, διασπαθίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα». Παράλληλα, έκανε αναφορά σε «μίζες», για να θυμηθούμε πώς «φαγώθηκαν» τα λεφτά, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην Υγεία γιατί εκφράζουν ιδιωτικά συμφέροντα, κάνοντας αναφορά στα εμπόδια στην λειτουργία του νοσοκομείου στη Σαντορίνη και των χειρουργείων στη Ζάκυνθο.

www.liberal.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos